Oplev Nordjylland

I Nordjylland er du altid tæt på hav, strand eller fjord. Her er højt til himlen og plads til at nyde livet. Tag på ferie i Nordjylland og oplev områdets særegne natur og mange attraktioner.

Nordjylland er et af de mest kystrige områder i Danmark. På Vestkysten finder du nogle af landets skønneste sandstrande med et bagland af klitter, klitheder og plantager. Østkysten udmærker sig ved sin mildhed med smalle, børnevenlige sandstrande og fine strandenge. Limfjorden har små, hyggelige øer, talrige bugter og vige og mange områder med strandenge. Limfjordsegnene indbyder til smukke vandreture og fuglekig.

Oplev de store vidder

Mod nord og vest er Nordjylland præget af de store vidder, men et vældigt bakkeland strækker sig dog fra Hirtshals til Dronninglund. Her kulminerer bakkerne i Knøsen, som er Vendsyssels højeste punkt, der ligger 136 meter over havet.
Det himmerlandske landskab er gennemfuret af brede, dybe dale, ofte med 30-50 meter høje dalsider. Livø, Rold Skov, Lille Vildmose og Mariager Fjord er blandt de smukkeste naturområder i Danmark.
Ved Grenen på toppen af Jylland kan du i forårsmånederne se et enestående træk af alverdens fugle. I det store naturreservat Vejlerne i Thy kan du opleve masser af vadefugle, ænder og gæs. De store skove, som f.eks. Rold Skov i Himmerland, har en god bestand af rovfugle og ugler. De nordjyske hede- og moseområder er et sandt eldorado for bærplukkere, som kan finde både tyttebær, blåbær, mosebølle og tranebær.

Se udvalget af campingpladser i Nordjylland

Familie bader i Hirtshals

Foto: Robin Skjoldborg

Båd ved Løkken
Pige på strand med vandmelon

Foto: Niclas Jessen

Kom tæt på himmel, hav og hinanden

Spor fra vikingerne

Du kan finde spor efter den tidlige jernalder og vikingerne mange steder i Nordjylland. Ved Nørresundby ligger Lindholm Høje, der med sine over 700 grave fra den tidlige jernalder og vikingetiden er Danmarks største vikingegravplads. Aggersborg ved Limfjorden er Skandinaviens største vikingeborg, og ved Fyrkat ved Hobro kan du smage vikingemad og lære at skyde med bue og pil.

De nordjyske herregårde og klostre

Flere af de nordjyske herregårde og klostre er et besøg værd uanset vejret. Bangsbo Herregård har en stor samling af smykker fremstillet af menneskehår. Børglum Kloster har en unik samling af legetøj. På Hessel Herregård kan du opleve hestemarkeder som i gamle dage, mens Odden Herregård og Sæbygård byder på kunst.

Idylliske købstæder

Skagen, Sæby, Nibe og Mariager er blandt landsdelens mange idylliske købstæder med gamle huse og skæve gader. Aalborgs fantastiske kulturhus, Nordkraft, har sammen med Musikkens Hus og Utzon-Centret været med til at forskønne havnefronten. Til Nordjyllands seværdigheder hører også Læsø med cykelhandler Hansens røde udsigtstårn, saltsyderhytten og de brune bier.

 

Tag på ferie i Nordjylland og udforsk selv de mange flotte naturoplevelser eller gå i fodsporene på jernalderfolket og vikingerne.

 

Find campingpladser i Nordjylland

Se alle resultater

10 udvalgte aktiviteter i Nordjylland

1. Hesteridning på Danmarks længste riderute i Nordvendsyssel

Er du til ferie på hesteryg? Og elsker du ovenikøbet flot natur? Så kan du på din ferie i Nordjylland få mulighed for, at tage dig en tur på hesteryg rundt i den flotte natur i Nordvendsyssel. Der tilbydes rideundervisning, korte og lange ture, samt heldags- og flerdagsture med overnatninger i naturen eller på høhoteller. Læs mere om rideture i Nordjylland.

2. Familievenlig kanosejlads på Uggerby Å

Hvis du og din familie er vilde med outdoor-aktiviteter, skulle I tage og prøve kanosejlads på Uggerby Å! Ruten er super familievenlige, der er gode parkeringsmuligheder samt et madpakkehus, hvor der kan grilles eller spises medbragt mad. Tag din familie under armen, og få en fed dag i kanoens tegn! Læs mere om kanosejlads på Uggerby Å

3. Badeferie ved Jammerbugten, ved Skallerup Klit, Løkken eller Blokhus

De fleste tror (desværre), at man er nødt til at tage udenlands for at komme på badeferie. Det behøver man nødvendigvis ikke! I Nordjylland findes masser af skønne muligheder for at komme på badeferie i sommerferien. Lad batterierne op på ferien i skønne omgivelser ved Jammerbugten, Skallerup Klit, Løkken eller blokhus. Læs mere om badeferie i Nordjylland

4. Udflugt med postbåden til Hirsholmene fra Frederikshavn

Kunne du tænke dig at opleve øgruppen Hirseholmene, der ligger cirka 6 km nordøst for Frederikshavn? Så skal du prøve en tur med båden Seadog! Den sejler fra Pier 5 i Frederikshavn og kan have 12 mennesker ombord. Oplev en øgruppe bestående af 8 øer, hvor kun den næststørste, Hirsholm, stadig er beboet. Læs mere om Seadog og Hirsholmene

5. Vindsurfing og kitesurfing i Klitmøller, også kaldet Cold Hawaii

Klitmøller har meget at byde på! Her finder du blandt andet Westwind, der ligger i Cold Hawaii midt på den jyske vestkyst. Cold Hawaii er et populært vindsurfing- og kitesurfing-spot, og det ligger tæt ved unikke naturoplevelser. Vindsurfing og kitesurfing er sjovt for både store og små, og er derfor en rigtig god familieoplevelse. Har du aldrig prøvet at surfe før, har du mulighed for at komme på surfcamp. Læs mere om WestWind surfcamp muligheder her. 

6. Vandretur på Redningsvejen gennem Nationalpark Thy

Nationalpark Thy byder på et væld af vandreture. En populær rute er ad Redningsvejen, der går langs klitterne ved havet. Ruten kendes på, at den er markeret med en redningsbåd. Vandreruten starter ved færgehavnen på Agger Tange, og bevæger sig gennem nationalparken i Hanstholm og herfra videre til Bulbjerg. Læs mere om vandring på Redningsvejen.

7. Kajak- og kanosejlads ved Limfjorden

Limfjorden er et oplagt sted at tage på en aktiv kano- eller kajakferie. Naturen rundt om Limfjorden er utrolig skøn, hvilket gør kajakturen endnu federe. Der er ved Limfjorden rig mulighed for at leje både havkajakker og kano-katamaran til 6 personer. At sejle i kano og kajak er en aktivitet for både store og små - og det er især oplagt som en aktiv familieferie. Læs mere om udlejning af kajak- og kanoudlejning

8. Vandretur og sælkig på Livø i Limfjorden

Hvis du er til utrolig og varierende natur, skal du klart besøge Livø! Livø er øen, der indeholder de fleste danske naturtyper på ét sted. Her finder du både hede, egeskov med hassel, enebærkrat og meget andet. Livøs dyreliv indeholder både sælkolonier, råvildt, dåvildt, hare og mår. Er du historisk interesseret, er Livø ligeledes noget for dig! Læs mere om Livøs smukke natur.

9. Børnevenlig cykeltur på Hadsundstien, fra Hadsund til Aalborg

Er du til cykelture og cykelferier, bør du tjekke Hadsundstien ud! På Hadsundstien kan du nemlig cykle hele vejen fra Hadsund til Aalborg via den tidligere Randers-Hadsund-Aalborg jernbane. Stien egner sig godt til både børn og voksne, da den stort set er asfalteret hele vejen. Desuden møder man sjældent biler. Derudover vil I se en masse smuk natur med bakker, dæminger og grave.  Læs mere om stien.

10. Dagstur til hyggelige Mariager - Rosernes by

Mariager er en charmerende købstad, kendt for sin gamle smukke bymidte med brostensbelagte gader og bindingsværkshuse. Besøg bl.a. Klosterkirken og Rosenhaven med over 400 forskellige rosensorter.

Find oplevelser og attraktioner i Nordjylland