En mere bæredygtig ferie 

Hold ferie med god samvittighed. Få tips til, hvordan du kan holde en mere bæredygtig ferie på camping i Danmark.

Hverdagens faste rutiner gør det enkelt at indarbejde gode, bæredygtige vaner. Men hvad gør du, når ferien står for døren, børnene gerne vil ud at rejse og ønskerne til oplevelser og trangen til at gøre noget særligt melder sig? Svaret er enkelt. Med en campingferie i Danmark er det let at holde fast i hverdagens gode bæredygtige vaner samtidig med, at følelsen af ferie kan få lov til at sænke sig.

Ikke alene er der en pointe i at vælge Danmark som destination, på den måde undgår du de lange bilkøer gennem Tyskland eller de lange flyrejser. Men også på en lang række andre punkter giver camping i Danmark mening som en mere bæredygtig ferieform. Vi har samlet 10 tips til, hvordan du med en campingferie i Danmark kan holde ferie med god samvittighed.

Kvinde kigger på lokale varer ved en vejbod
par gør klar til at tage på cykeltur fra campingpladsen
Hold ferie med god samvittighed
Solsikke med en smuk blå himmel bagved

10 tips til en bæredygtig campingferie


1. Transport til destinationen

Danmark er fuld af smukke egne, store kontraster og uendelige muligheder både for at opleve natur, kultur og byliv. Alene ved at spare de mange kilometer gennem Europa i bil eller med flyrejser rundt i hele verden, er du allerede godt på vej til en mere miljøvenlig ferie.


2. Lad bilen stå og oplev langsomt

Når først du er fremme ved campingpladsen, og du har parkeret bilen, kan du spare miljøet yderligere for CO2 ved at opleve nærområdet på både gåben, cykel, i kano eller ved at vælge offentlig transport. Lad turen hen til det næste stop, sightseeing eller aktivitet blive en oplevelse i sig selv. Giv dig selv og din familie tid til også at nyde den frihed, der ligger i at holde små pauser undervejs og få øje på smukke udsigter og små vejboder.

 

3. Lej eller lån

Du behøver hverken at eje en campingvogn eller et telt for at tage på camping. Så inden du går ud og investerer i det store udstyr, kan du med fordel undersøge de mange muligheder, der er for både at leje campinghytter, ferieboliger, telte m.m. på de forskellige campingpladser. Derudover kan du altid bruge dit netværk til at låne liggeunderlag, og hvad du ellers har lyst til at tage med på din campingferie. Men faktisk behøver du langt mindre udstyr end, du skulle tro.

 

4. Gå på opdagelse i lokalområdet og støt op om lokale råvarer

Mange steder rundt om i Danmark er der små lokale virksomheder, landbrug m.m., som har et stort og lækkert udvalg af lokale og ofte også økologiske råvarer, der. Gør det til en del af oplevelsen at finde frem til de lokale specialiteter, og brug dem i jeres madlavning.


5. Spar på strømmen

Det giver sig selv, at camping i telt ikke kræver det store strømforbrug. Men selv i en hytte eller i campingvogn kan du let skære ned på strømforbruget og tænke over ikke at bruge mere end højst nødvendigt. i stedet for at koble dit eget op til strøm.
Brug levende lys og solcelledrevne lamper og lygter. Og pak brætspil og kort til underholdning.

 

6. Korte bade

Spar på vandet, når du går i bad. Mange campingpladser ligger ned til vandet, så hvis du er en af de friske, så tager du en kølig morgendukkert i havet. Og ellers giver det sig selv, at med fælles bad og poletter til bruseren, så er det ikke her, du snupper et laaaangt bad.

7. Medbring egne vandflasker – i stedet for at købe

Når du er på farten, er det altid let at have en vandflaske med til at slukke tørsten. Tag genanvendelige vandflasker og en dunk med hjemmefra, så du ikke skal købe en flaske, hver gang tørsten melder sig, eller du trænger til at skylle hænderne.

8. Pak småt og spar på vasketøjet

Det er altid fristende at pakke lidt for meget. For tænk nu, hvis du spilder på først det ene, så det andet og så det tredje par bukser – så er det godt at have to par bukser med i reserve. Men ærlig talt – så tit spilder du jo heller ikke! Pak lidt men godt og undgå bjerge af vasketøj, når du kommer hjem. Du kan med fordel pakke en lille bøtte vaskepulver med.

 

9. Nyd naturen på alle tænkelige måder

Gå på opdagelse. Se solen stå op. Kast jer ud i bølgen blå. Oplev, hvordan naturens egne vidundere kan være en lige så stor oplevelse som mange af dem, vi betaler for. Og hvis du er en af dem, der har en trang til at købe en souvenir, hver gang, du oplever noget – så tænk, at smukke sten og andre skatte fra skov og strand også kan bringe gode ferieminder med hjem.

Naturstyrelsen har samlet 100 familievenlige vandreruter.

 

10. Spis naturen

Gå på opdagelse i naturen efter spiselige planter (husk at tjekke grundigt, at de ikke er giftige. Du kan bl.a. læse om giftige planter på Naturstyrelsens hjemmeside). Tænd op i et bål og nyd, hvordan det giver ro og en god fornemmelse at give sig tid til at følge processen fra jord til bord.
Naturen er et kæmpe stort spisekammer, som du med god samvittighed kan gå ombord i.

Find inspiration til at sanke i naturen.

Et par nyder udsigt over vandet fra campingpladsen

Miljøcertificerede campingplader

Campinggæster interesserer sig i stigende grad for feriedestinationer, hvor der tages miljøhensyn og arbejdes med bæredygtighed.

Oplev Danmark langsomt