Cykelferie i Danmark

Danmark er verdens bedste cykelland. Oplev Danmark på to hjul eller kombiner din campingferie med udflugter på cykel. Få inspiration til turen og til gode ruter rundt i smukke Danmark.

En ting er at beslutte sig for at holde cykelferie Danmark. En anden ting er at beslutte sig for, hvor cykelferien skal holdes. Det er en beslutning, som du og din familie selv må tage. Men vi vil gerne inspirere dig til at træffe dit endelig valg.

Mange muligheder

Mulighederne er rigtigt mange for at opleve Danmark fra en jernhest: Nordsøcykelruten, Østersøcykelruten mellem Jylland og Møn samt den 640 km lange cykelrute mellem København og Berlin forløber som et stort "H" gennem landet.

Andre cykelruter dækker regionen omkring Limfjorden i Nordjylland, Hærvejen i Midtjylland, fjordlandskaberne i Nordsjælland samt området omkring den dansk-tyske grænse.

Yderligere 26 skønne panoramaruter af 20 - 40 kilometers længde udgår som sløjfer for at åbne blikket for omkringliggende landskaber og seværdigheder.

Cykelsightseeing i de største byer

I Danmarks største byer som København, Aarhus, Odense og Aalborg er det også oplagt at tage på cykelsightseeing. Her finder du et veludbygget cykelstinet, der er adskilt fra biltrafikken, så du kan komme sikkert rundt og opleve byernes mange attraktioner og seværdigheder.

Hvis du ikke selv har cykler, kan du ofte leje en af de mange moderne bycykler, der altid står parat.

Her finder du cykelruterne

Herunder finder du nogle af de gode muligheder for cykelruter beskrevet. Desuden er der link til de partnere, der er ansvarlige for at vedligeholde og opdatere information om ruterne.

Par planlægger cykeltur i Danmark. Kigger på kort
Par cykler på en campingplads
Cykel på en campingplads
Oplev Danmark på to hjul

Ti gode grunde til at tage på cykelferie

  • I Danmark har vi 11.000 km. skiltede cykelruter, der går i igennem de mest naturskønne områder af landet.
  • Overalt i Danmark findes der mange cykelstier, der går langs de mere trafikerede veje. Fx kan du køre hele vejen fra Vejle i Sydjylland til Nyborg på Fyn på en sikker cykelsti – det er en afstand på mere end 100 km.
  • De mange cykelstier, der er adskilt fra bilerne, gør det også ekstra sikkert at have børn med på cykelferie. Børn elsker at cykle og mange børn vil faktisk hellere cykle end at køre i bil – de skal bare have mulighederne for det.
  • Danmark er et land uden høje bjerge (det højeste punkt er ca. 170 m.). Derfor kan alle være med på en cykel, og distancen på cykelturen kan altid afpasses til ens fysiske formåen.
  • Selv om Danmark er et fladt land, og dermed meget velegnet til at cykle i overalt, er det vigtigt at vælge det rigtige område i forhold til familiens formåen. Vind og vejr i Danmark kan godt være en udfordring. Derfor kan det flade Vestjylland være langt mere krævende end det bløde og let bakkede Fyn. Så vælg området, hvor I holder jeres ferie med omhu.
  • Danmark er et lille land - derfor er afstandene mellem byerne også korte. Det er derfor let at købe forplejning i en kiosk eller hos en købmand på turen og lave en afvekslende cykeltur, der byder på både naturskønne oplevelser og byens fristelser.
  • Mange danskere bruger cyklen dagligt som deres foretrukne transportmiddel fx til og fra arbejde. Derfor findes der i Danmark også mange cykelværksteder, hvor du kan få repareret cyklen, hvis den går i stykker på cykelferien.
  • I Danmark kan du tage cyklen med i toget eller med bussen. Derfor kan I hurtigt transportere jer til en ny region i Danmark, hvis benene bliver trætte eller I blot ønsker at opleve et andet område i Danmark.
  • Medbringer I ikke jeres egne cykler, kan I leje cykler mange steder i Danmark. Det giver jer mulighed for at kombinere forskellige ferieformer i Danmark.
  • Når I holder cykelferie i Danmark vil vi foreslå, at I overnatter på en eller flere af DK-CAMP’s +200 campingpladser. De ligger over hele Danmark, og der er sjældent mere end 25 km mellem campingpladserne. På mange af campingpladserne kan du også leje cykler 

Campingpladser med gode cykelruter i nærheden

Se alle resultater