Vandreferie i Danmark

I Danmark er der mange muligheder for at tage på vandreferie eller for at opleve den smukke natur med mindre vandreture. Vi har samlet inspiration til, hvordan du kan kombinere din campingferie med at vandre.

Bevægelsen. Det, at flytte sig fra et sted til et andet, er hele forudsætningen for at tage på ferie. I bund og grund er det nok. Der er ingen, der siger noget om, hvor langt eller hvordan vi skal bevæge os, for at vi kan kalde det en ferie. For ferien starter i det øjeblik, du træder ud ad din dør og begiver dig afsted mod det mål, du har sat dig. Ofte viser det sig, at der kan vente lige så store oplevelser lige om hjørnet, som i den anden ende af landet.

Der sker noget, når vi bevæger os. Vores sanser er mere åbne for verden omkring os, men også for de mennesker, vi bevæger os sammen med. Vælger vi at lade bilen eller cyklen stå, kommer vi så langt ned i tempo, at vi på vores vandring netop får tid til at få øje på alle de små detaljer, som vi ikke øjner i hverdagen.

Uanset, om du drømmer om at spænde rygsæk og telt på ryggen hjemme i bryggerset og bevæge dig gennem landet med flere stop undervejs, eller om du ønsker at opleve et bestemt område på endagsture ud fra den campingplads, du holder ferie på, er Danmark fuld af spændende, udfordrende og smukke vandreruter.

Lige fra de lange ikoniske vandreruter gennem landet. Til de regionale og lokale vandreruter og små stier.

Ældre par på vandring

Foto: Mette Johnsen

Kvinde nyder sin kaffe foran teltet

Foto: Jacob Lisbygd

Morgenmad på telttur

Foto: Jacob Lisbygd

Oplev Danmark langsomt til fods

Her finder du vandreruterne

Herunder finder du nogle gode muligheder for at finde og planlægge din vandreferie eller vandretur i et bestemt område.

Nationale vandreruter

I Danmark har vi en del længere sammenhængende vandreruter, som bringer dig gennem landet og de mange varierede egne. Nogle af de mest ikoniske vandreruter er:

  • Hærvejen

  • Gendarmstien

  • Øhavsstien

  • Sjællandsleden 

  • Bornholms kyststi

Se flere nationale vandreruter

Vandreruter på statens arealer:

Naturstyrelsen har samlet en oversigt over afmærkede ruter på statens arealer. Her kan du finde kort samt oplysninger og information om de enkelte ruter.

 

Spor i landskabet

Spor i Landskabet er et projekt, hvor private lodsejere i hele landet har afmærket vandrestier på deres arealer. Dermed giver de alle interesserede mulighed for at opleve sider af den danske natur, som ellers ikke er tilgængelige for offentligheden.

 

Andre vandreruter

Vandreruter.dk kan du finde og søge dig frem til vandreruter, som passer til dine ønsker for geografisk placering og længde m.m.

Friluftsguiden.dk kan du finde præcise visninger af vandreruter både nationalt, regionalt og lokalt. 

Tag teltet med på vandreferie

Hvis du drømmer om at tage på vandreferie gennem en del af landet med overnatninger undervejs, kan du let og enkelt finde gode overnatningsmuligheder på DK-CAMPs campingpladser, og mulighederne er mange.

På alle DK-CAMPs campingpladser er det muligt at slå dit eget telt op i naturskønne omgivelser og nyde godt af de faciliteter, som campingpladsen tilbyder.

Find unikke overnatningsmuligheder på vejen

Hvis du vil slippe for at have et telt med på ryggen, når du går, er det også muligt at leje en lang række unikke overnatningsmuligheder – og her kan du få komfort og stil præcis, som du ønsker det. Drømmer du om at være helt tæt på naturen med fuglesang og morgendug, så kan du enten vælge at leje en overnatning i en shelter – og samtidig nyde godt af campingpladsens toilet-, bade- og køkkenforhold.

Hvis du gerne vil hvile ryggen i en god seng og nyde godt af lidt komfort, er der mange muligheder for at vælge en overnatning i enten et luksustelt, et glampingtelt eller en hytte/ Feriebolig.

Kort sagt – du kan skrue ferie sammen, så den bliver præcis, som du ønsker det.

Find campingpladser med gode vandreruter i nærheden

Se alle resultater