Oplev Nordjylland

I Nordjylland er du altid tæt på hav, strand eller fjord. Her er højt til himlen og plads til at nyde livet. Oplev områdets særegne natur og mange attraktioner.

Nordjylland er et af de mest kystrige områder i Danmark. På Vestkysten finder man nogle af landets skønneste sandstrande med et bagland af klitter, klitheder og plantager. Østkysten udmærker sig ved sin mildhed med smalle sandstrande og fine strandenge. Limfjorden har små, hyggelige øer, talrige bugter og vige og mange områder med strandenge. Limfjordsegnene indbyder måske ikke til badning, men mere til smukke vandreture og fuglekig.

Oplev de store vidder

Mod nord og vest er Nordjylland præget af de store vidder, men et vældigt bakkeland strækker sig dog fra Hirtshals til Dronninglund, hvor det kulminerer i Knøsen, Vendsyssels højeste punkt, 136 meter over havet. Det himmerlandske landskab er gennemfuret af brede, dybe dale, ofte med 30-50 meter høje dalsider. Livø, Rold Skov, Lille Vildmose og Mariager Fjord er blandt de smukkeste naturområder i Danmark.
Fra toppen af Jylland, Skagens Gren, kan man i forårsmånederne se et enestående træk af alverdens fugle. I det store naturreservat Vejlerne i Thy er der masser af vadefugle, ænder og gæs at se, mens de store skove, som Rold Skov i Himmerland, har en god bestand af rovfugle og ugler. De nordjyske hede- og moseområder er et sandt eldorado for bærplukkere, som også kan finde både tyttebær, blåbær, mosebølle og tranebær her.

Spor fra vikingerne

Spor efter de nordjyske vikinger kan man finde rigtig mange steder. Ved Nørresundby ligger Lindholm Høje, der med sine over 700 grave fra jernalderen og vikingetiden er Danmarks største vikingegravplads. Aggersborg ved Limfjorden er Skandinaviens største vikingeborg, og ved Fyrkat ved Hobro kan man smage vikingemad og lære at skyde med bue og pil.

Flere af de nordjyske herregårde og klostre er et besøg værd og ikke kun på regnvejrsdage. Bangsbo Herregård har et stor samling af smykker fremstillet af menneskehår, mens Børglum Kloster har en unik samling af legetøj. På Hessel Herregård kan man opleve hestemarkeder som i gamle dage, mens Odden Herregård og Sæbygård byder på kunst.

Idylliske købstæder

Blandt landsdelens mange idylliske købstæder med gamle huse og skæve gader er Skagen, Sæby, Nibe og Mariager. Aalborgs fantastiske kulturhus, Nordkraft, har sammen med Musikkens Hus og Utzon-Centret været med til at forskønne havnefonten. Til Nordjyllands seværdigheder hører også Læsø med cykelhandler Hansens røde udsigtstårn, saltsyderhytten og de brune bier.

Dreng hopper i klitterne ved havet ved Hirtshals

Foto: Robin Skjoldborg

Børn fisker efter krabber

Foto: Niclas Jessen

Skagen strand Danmark.

Foto: © Anne-Sophie Rosenvinge

Kom tæt på himmel, hav og hinanden

Planlæg ferien med unikke oplevelser

Guidede sejlture langs de danske kyster, besøg på bryghuse eller hvad med at tage på sælsafari?

Noget af det, der gør ferien helt speciel, er de oplevelser, der skiller sig ud og bliver til ferieminder. I samarbejde med GoTour har vi gjort det let for dig at finde, planlægge og booke en række unikke og anderledes ferieoplevelser, der hvor du skal hen.

Gå på opdagelse i de udvalgte oplevelser og planlæg en ferie, du aldrig glemmer.

9 udvalgte aktiviteter i Nordjylland

1. Hesteridning på Danmarks længste riderute i Nordvendsyssel

Er du til ferie på hesteryg? Og elsker du ovenikøbet flot natur? Så kan du på din ferie i Nordjylland få mulighed for, at tage dig en tur på hesteryg rundt i den flotte natur i Nordvendsyssel. Der tilbydes rideundervisning, korte og lange ture, samt heldags- og flerdagsture med overnatninger i naturen eller på høhoteller. Læs mere om ferie på hesteryg.

2. Familievenlig kanosejlads på Uggerby Å

Hvis du og din familie er vilde med outdoor-aktiviteter, skulle I tage og prøve kanosejlads på Uggerby Å! Ruten er super familievenlige, der er gode parkeringsmuligheder samt et madpakkehus, hvor der kan grilles eller spises medbragt mad. Tag din familie under armen, og få en fed dag i kanoens tegn! Læs mere om kanosejlads på Uggerby Å

3. Badeferie ved Jammerbugten, ved Skallerup Klit, Løkken eller Blokhus

De fleste tror (desværre), at man er nødt til at tage udenlands for at komme på badeferie. Det behøver man nødvendigvis ikke! I Nordjylland findes masser af skønne muligheder for at komme på badeferie i sommerferien. Lad batterierne op på ferien i skønne omgivelser ved Jammerbugten, Skallerup Klit, Løkken eller blokhus. Læs mere om badeferie i Nordjylland

4. Udflugt med postbåden til Hirsholmene fra Frederikshavn

Kunne du tænke dig at opleve øgruppen Hirseholmene, der ligger cirka 6 km nordøst for Frederikshavn? Så skal du prøve en tur med båden Seadog! Den sejler fra Pier 5 i Frederikshavn og kan have 12 mennesker ombord. Oplev en øgruppe bestående af 8 øer, hvor kun den næststørste, Hirsholm, stadig er beboet. Læs mere om Seadog og Hirsholmene

5. Vindsurfing og kitesurfing i Klitmøller, også kaldet "Cold Hawaii"

Klitmøller har meget at byde på! Her finder du blandt andet Westwind, der ligger i Cold Hawaii midt på den jyske vestkyst. Cold Hawaii er Europas bedste vindsurfing- og kitesurfing-spot, og ligger tæt ved unikke naturoplevelser. Vindsurfing og kitesurfing er sjovt for både store og små, og er derfor en rigtig god familieoplevelse. Læs mere om vindsurfing, Kitesurfing og Cold Hawaii

6. Vandretur på Redningsvejen gennem Nationalpark Thy

Nationalpark Thy byder på et væld af vandreture. En populær rute er ad Redningsvejen, der går langs klitterne ved havet. Ruten kendes på, at den er markeret med en redningsbåd. Vandreruten starter ved færgehavnen på Agger Tange, og bevæger sig gennem nationalparken i Hanstholm og herfra videre til Bulbjerg. Læs mere om vandring på Redningsvejen.

7. Kajaksejlads i Limfjorden ved Salling og Fur

Limfjorden er et oplagt sted at tage på en aktiv kano- eller kajakferie. Naturen rundt om Limfjorden er utrolig skøn, hvilket gør kajakturen endnu federe. Der er ved Limfjorden rig mulighed for at leje både havkajakker og kano-katamaran til 6 personer. At sejle i kano og kajak er en aktivitet for både store og små - og det er især oplagt som en aktiv familieferie. Læs mere om kajaksejlads i Limfjorden.

8. Vandretur og sælkig på Livø i Limfjorden

Hvis du er til utrolig og varierende natur, skal du klart besøge Livø! Livø er øen, der indeholder de fleste danske naturtyper på ét sted. Her finder du både hede, egeskov med hassel, enebærkrat og meget andet. Livøs dyreliv indeholder både sælkolonier, råvildt, dåvildt, hare og mår. Er du historisk interesseret, er Livø ligeledes noget for dig! Læs mere om Livøs smukke natur.

9. Børnevenlig cykeltur på Hadsundstien, fra Hadsund til Aalborg

Er du til cykelture og cykelferier, bør du tjekke Hadsundstien ud! På Hadsundstien kan du nemlig cykle hele vejen fra Hadsund til Aalborg via den tidligere Randers-Hadsund-Aalborg jernbane. Stien egner sig godt til både børn og voksne, da den stort set er asfalteret hele vejen. Desuden møder man sjældent biler. Derudover vil I se en masse smuk natur med bakker, dæminger og grave.  Læs mere om stien.

Find campingpladser i Nordjylland

Se alle resultater
;