Aktiviteter til regnvejr på ferien

Få inspiration til aktiviteter, som du og familien kan hygge jer med, hvis regnen melder sin ankomst, når I er på camping i efteråret.

Efterår og regn – det hører sammen. Selvom regn set med voksne øjne nogle gange kan få os til at sukke dybt, så kan regnvejr nu også noget – især, hvis man spørger de yngste i familien og finder regntøjet frem.

Der altså også noget formildende over regnvejr, når man ikke skal cykle gennem morgentrafikken, men i stedet kan trække vejret og nyde nogle dages ferie og afslapning med familien.

Forestil dig f.eks. en ferie eller weekendtur i en hyggelig hytte eller en campingvogn med familien i smukke efterårs Danmark. Med sol og byger, der afløser hinanden og skaber de bedste forudsætninger for at trække i regntøjet og nyde regnens dryp og de mange vandpytter, der kan hoppes i. Gå på opdagelse i naturen efter skatte og saml dem sammen, så I senere kan krybe sammen med spil, krea-hygge og lækker mad, mens regnen trommer på taget.

Slå jer løs og nyd nogle dage med tid til regnvejrshygge og sjov for hele familien på camping i Danmark.

 

Kastanjedyr
regnvejr
Regnvejr er hyggevejr
Paraply

Inspiration til regnvejrshygge

Leg med vand

Lad det øse, lad det pøse… Mange campingpladser ligger placeret i smuk natur. Træk i gummistøvlerne og slå paraplyen ud. Find dit indre legebarn frem og giv den gas med ungerne. Hop i vandpytterne. Lav konkurrencer om, hvem der kan hoppe over de store pytter. Byg vandbaner i sandet, hvis I er på camping i nærheden af en strand. Dyst i regnvejrssange og dans en regndans.

Når I alle er våde, trætte og glade, kan I sammen vende snuderne hjemad mod hytten eller campingvognen og finde varmen igen med en dejlig varm kop kakao.

Find ting i naturen til krea-hygge

Kastanjer, smukke blade, sten og fjer. Naturen er fuld af flotte fund, som hele familien kan gå på jagt efter, når I alligevel er ude for at nyde en gåtur i regnen. Saml sammen og tag det med hjem til hytten eller campingvognen og brug tid på at lave nogle flotte, kreative og anderledes souvenirs, som I kan tage med hjem som et minde fra ferien.

Find inspiration til kreative idéer med ting fra naturen 

Spis naturen

Naturen bugner af lækkerier, som man kan hygge sig med at finde og samle, når man er ude for at opleve den smukke danske natur: Æbler, brombær, hyben, hyldebær og svampe, for blot at nævne nogle. Når du er på camping, har du ofte naturen lige uden for døren, hvor det er oplagt at gøre regnvejrsgåture i området til en opdagelse af, hvad man kan samle og spise af årstidens frugt og grønt fra naturen. Efterfølgende kan du bringe turens høst med hjem til campingvognen eller hytten og krydre din aftensmad med dine fund eller bruge dem som en lækker snack.

Find inspiration til gode ting at sanke i efterårsferien

Spil spil

Støv brætspillene fra skabet af og pak dem med i kufferten, når I tager på camping i efteråret. Lær hinanden jeres favoritkortspil, eller hvad med et fælles puslespil? Tag jer god tid til at hygge indendørs, mens regnen trommer. Find brætspillene frem og nyd, at der er tid til at grine, konkurrere og snakke sammen på en anden måde, end der er tid til i hverdagen.

Læs løs

Ligger de gode bøger fra sidste års julegavehøst stadig uåbnede og griner til dig på sengebordet? Nu har du chancen. Tag dem med på efterårsferien og nyd de mørke aftener i hytten eller campingvognen med benene oppe, røde kinder og tiden til at lade dig suge ind i dunkle krimier, dragende fortællinger eller oplysende beretninger. Eller put dig med børnene, og læs en god bog højt for dem.

Besøg museer

Hvis regnen siler ned og ikke engang en gåtur kan lokke, så er der heldigvis en lang række gode museer og indendørs oplevelser at vælge mellem i Danmark. Særligt i efterårsferien er der en masse museer, der har ekstra aktiviteter og arrangementer på programmet

Find inspiration til gode oplevelser og attraktioner hos GoTour

Efterårsbingo på camping

Få fuld plade med DK-CAMPs efterårsbingo. Print vores bingoplade ud og lad børnene sætte krydser hver gang, I har lavet en af de 9 aktiviteter. Når pladen er fuld, kan I evt. fejre det med noget lækkert eller en særlig oplevelse.

 

Hent og print din efterår-bingoplade

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efterårsferie på camping

Tag forskud på hyggen og planlæg, hvor din campingferie i efterårsferien skal gå til. 

Efterårsferien er lig med frihed. Frihed til at gøre lige præcis det, der gør dig glad. Og hvad er mere nærliggende end at tilbringe fridagene på camping med familie eller venner. Her kommer du helt tæt på den smukke, falmende natur, har tid til gåture i skoven - og en god anledning til at hygge med varm kakao i campingvognen eller i en af de mange hytter og ferieboliger.

Find campingpladser, der har åbent i efterårsferien

Se alle resultater