Din guide til græskar udskæring

Græskarsæsonen og halloween er en skøn tid, og derfor har vi lavet en guide til græskar udskæring. Det kan gøres alle steder, men er ekstra sjovt på camping.

Her kommer både ideer og skabeloner til græskar udskæring samt al den information, du skal bruge denne oktober til dit græskar. Vælg din ynglings skabelon og læs vores guide nedenfor.

Vælg hvilken græskar skabelon passer til dig

Hvornår er det sæson for at skære græskar?

Højsæsonen for græskar er oktober måned, som praktisk nok falder sammen med Halloween. I anledning af Halloween kan du lave uhyggelige græskar udskæringer, hvis du er til det. Eller søde, sjove udskæringer hvis det er det, du foretrækker at bruge dit græskar til. Der er mange ideer til græskar udskæring, og mange græskar skabeloner at vælge imellem. Men først skal det udhules.

Hvordan udhuler du et græskar?

Først skal du vælge dit design til toppen: Takker, lige kant eller noget helt tredje? Tegn det op med en tusch eller rids det i overfladen af græskarret, så udskæringen går nemmere.

Herefter skal du i gang med at skære toppen af. Sørg for at skære dybt, så du skærer trådene over og bedre kan udhule græskarret. Nu skal du enten have hænderne beskidte eller have gang i et egnet redskab, f.eks. en pastaske. Pastaskeen er rigtig god til at udhule græskar, da den har takker, som fanger græskarrets indmad. Alternativt kan du bruge forskellige skeer eller en tang. Det er svært at undgå fedtede fingre, og du kommer nok også til at spilde lidt. Så overvej praktisk tøj og et praktisk underlag.

Når du har udhulet græskarret, er du klar til udskæringen af dit græskar.

Hvad skal du bruge til at skære græskar med?

Du behøver ikke specialværktøj for at skære græskar. Brug gerne det, du allerede har i køkkenet. Du kan f.eks. bruge en steakkniv, en urtekniv eller endda brødkniven. Det bedste redskab til at udskære græskar er spidst og skarpt nok til at skære igennem den hårde skal uden de store anstrengelser. Derudover skal kniven også være langt nok til at komme igennem hele skallen. Har du ikke en velegnet kniv, så overvej at købe et decideret sæt til udskæring af græskar.

Det er en god ide at ridse din skabelon ind i græskarret, inden du skærer helt igennem. Din græskar udskæring bliver nemlig mere præcis, hvis du ridser græskarret først. Du kan også tegne med en tusch, men det kan resultere i, at der sidder tusch rester tilbage, når du er færdig med at skære dit græskar.

Hvis du bruger en af vores skabeloner til at udskære dit græskar, så vil vi rigtig gerne se dem! Del dem med os på Instagram ved at bruge #dkcamp.

Bonustip til dig

Fyldet fra dit græskarhoved kan trylles om til lækker efterårsmad, f.eks. over bål. Græskarkødet kan bruges i græskarboller, græskarkage, græskarmuffins eller græskarsuppe. Græskarkernerne smager godt, hvis du tørrer og salter dem, eller rister dem til ”brændte” græskarkerner.

God fornøjelse!

 

Her kan du bl.a. finde aktiviteter til Halloween