Leg i vandet

Skribent: Oliver Winum fra www.watery.dk

Vand er et fantastisk element at begå sig i for både børn og voksne. Det er en helt anderledes måde at bevæge sig på. Kroppen føles lettere, men det er sværere at komme rundt omkring. For børn handler det mest om leg og sjov, når det kommer til vand. Der er lidt forskellige måder at begå sig på, alt afhængigt af områdets forudsætninger.

Få tips og tricks til sjove lege i vand, som du og ungerne kan hygger jer med, når I er på camping.

Mor og barn i vandrutchebane
Mor og datter ved stranden
Sjov og leg for vandhunde
Sandslot

Sjov ved stranden

En tur på stranden giver en masse muligheder for sjov og leg for dit barn. Om det så er at samle muslinger, bygge sandslotte eller udforske vandet. Som forældre gælder det om, altid at have et øje på barnet, og hvilken bedre måde er der at gøre det på, end selv at tage del i aktiviteterne. En oplagt go-to aktivitet er at anskaffe sig en dykkermaske, snorkel og en svømmevest. Med disse 3 ting, er du klar til at udforske verdenen under vandoverfladen med dit barn. Dykkermasken gør det muligt at se, hvad der sker under vandet med et bredt og klart udsyn. Snorklen gør det muligt at trække vejret selv med hovedet under vandet, så du ikke bliver afbrudt, mens du følger en fiskestime. Svømmevesten er for sikkerheden af barnet, så der ikke sker noget, hvis I sammen bevæger jer ud, hvor barnet ikke kan bunde.

Campingpladser med badestrand

Se alle resultater

Lege i poolen

En tur ved poolen giver, som en tur ved stranden, også en masse muligheder for sjov og leg for dig og dit barn. Dog kan du være mere tryg i poolen, da uforudsete faktorer som vind og vejr ikke øger risikoen, hvor det spiller en større rolle ude i det åbne vand.

I poolen giver det lukkede miljø mere frihed til leg i vandet. Her vil en oplagt go-to aktivitet også inkludere en dykkermaske eller svømmebriller, en snorkel, svømmefødder og farverige dykkerringe. Aktiviteten går ud på at kaste ringene i vandet. Når ringene når bunden, gælder det om at tage en stor indånding, og dykke ned efter ringene, én ad gangen. Når man bliver bedre og bedre kan man se, hvor mange ringe man kan samle på ét dyk. Der ligger mange timers sjov i sådan en aktivitet, både for børn og for voksne.

En anden go-to aktivitet er spil med en badebold. Her kræver det, at man kan bunde for at få det optimale ud af det. Den sidste go-to aktivitet er leg med pool noodle. En aflang skumstang, der kan holde dig flydende, og bruges til ’sværdkamp’, da skummet er meget blødt og ikke forårsager skader.

Find campingpladser med pool eller badeland

Motorisk udvikling

Svømning for børn er helt fantastisk i udviklingen af motorikken, sanserne og selvtilliden. Svømning som helt lille stimulerer barnets sanser og muskulatur i et frit bevægeligt element. Koordinering af arme, ben og vejrtrækning er en super måde for barnet at lære om kroppen og sanserne i en tidlig alder. Bevægelsesfriheden i vandet er med til at styrke motorikken hos børn generelt, med minimal risiko for uheld.

Det er aldrig for sent at lære at svømme. Hvis du eller dit barn ikke er kommet i gang som helt lille, kan I stadig nå det. 

Udstyr til børn 

Når det kommer til udstyr til børn, er der væld af muligheder, man kan dykke ned i.

Udstyr til leg i vandet ville typisk bestå af ting som svømmebriller, pool noodle, badering, badebold, badedyr, dykkerringe, havfruehale og hajfinne

Udstyr til udforskning ville typisk bestå af ting som dykkerbriller/dykkermaske, dykker snorkel, svømmefødder, svømmevest, svømmedragt