Campingstafetten

- Darum Camping

Hver uge sender vi Campingstafetten fra campingplads til campingplads – på kryds og tværs gennem landet. Her kan du få et indblik i hverdagslivet på en campingplads, møde ildsjælene bag de enkelte pladser og høre om de tanker, drømme og projekter, de forskellige værter på DK-CAMPs pladser pusler med for at kunne skabe dejlige ferieoplevelser for alle jer, der er lige så tosset med camping som os.

Sneum Å nær Darum Camping
Campingvogne på Darum Camping
Ejerne på Darum Camping
Cafeområde på Darum Camping

Fem hurtige til værtsparret

Efter en rundtur i sommerlandet er campingstafetten i denne uge landet hos Birgitte og Jørn på Darum Camping, som ligger smukt placeret i det sydvestjyske marskland mellem Esbjerg og Ribe. Sammen overtog de den mere end 50 år gamle campingplads i 2005 og har siden da drevet den hyggelige campingplads og skabt en ferieoase med fokus på fred, hygge og nærvær. Campingpladsen er anlagt med snoede stier og veje, som skaber mange hyggelige kroge og lommer på campingpladsen, hvor de mange gæster har god plads til at være sig selv og til at nyde de naturskønne omgivelser.

Vi har stillet værtsparret 5 hurtige spørgsmål om, hvordan de har oplevet sommeren 2020 og om, hvad der optager dem i deres arbejde med at drive en campingplads.


Hvad vil I tænke tilbage på, når I skal gøre status over sommeren 2020?

Sommeren 2020 har været en sæson, som på ganske kort tid blev helt anderledes, end vi havde forventet. Pludselig dukkede Covid-19 op, og der meldte sig hurtigt en lang række spørgsmål: Må vi åbne, eller bliver vi ramt af nedlukning? Og hvordan håndterer vi bedst Covid-19 her på pladsen ud fra de gældende retningslinjer? Det var et forår med langt mellem gæsterne, men heldigvis en bedre højsæson.


Hvad har gjort størst indtryk på jer i denne sæson?

Det, der har gjort størst indtryk på os denne sæson, har været alle de danske gæster, der har valgt at besøge Darum Camping, og derudover har vi glædet os over alle de nye campister, som er kommet i eget telt eller egen campingvogn. Folk, som vi håber, er blevet ”bidt” af campinglivet, og som vi vil se i årene fremover.


Er der særlige aktiviteter for jeres gæster i den kommende tid?

I den kommende weekend får vi besøg af en gruppe retro-campingvogne med alt udstyret fra 60- og 70erne. Derudover begynder stærene i løbet af ganske kort tid at samles, og så kan der opleves sort sol her ved Nationalpark Vadehavet.


Hvad er det bedste ved at have en campingplads?

Det er mødet med de mange forskellige mennesker og deres fortællinger om rejseform, oplevelser og interesser.


Hvad vil I gerne have, at jeres gæster mindes efter en ferie hos jer?

Vi vil gerne have, at gæsterne her på Darum Camping har haft et godt ophold, der lever op til deres forventninger - og gerne lidt mere. At de har nydt freden og roen og vores dejlige natur. Og at de får set nærområdet evt. på cykel til Sneum Sluse eller langs diget ved Nationalpark Vadehavet.


Den 27. august 2020