Ny på camping

Er du ny i campinglivets glæder? Få tips og tricks til din campingtur. Find svar på dine spørgsmål, og lad dig inspirere af andre, der har kastet sig ud i campinglivet for første gang.

Nogle er vokset op med sommerferier eller weekendture i egen campingvogn eller telt. Mens camping for andre er en helt fremmed ferieform. Uanset, om du har barndomsminder om ferier på camping med i bagagen, eller om du er helt grøn ud i campinglivet, kan der være mange spørgsmål, der melder sig. For hvordan er det nu lige med det der camping? Skal jeg selv have alt udstyr med? Skal jeg have et særligt campingpas og hvad nu hvis, jeg ikke selv har et telt eller en campingvogn – kan jeg så leje?

Nedenfor giver vi dig svar på de spørgsmål, der ofte melder sig første gang man skal på camping. 

Se også vores tips til pakkelisten og læs portrættet af en ny campist. 

God fornøjelse med campinglivet - du vil ikke fortryde det
Glamping telt på søhøjlandets familiecamping

Foto: Søhøjlandets Familiecamping

Ungt par sidder foran teltet
Håndklæde til tørre mellem campingvognen
Oplev friheden ved camping

Hyppige spørgsmål

Skal jeg have et campingpas eller et medlemskab for at kunne tage på camping?

Nej – hos DK-CAMP kræver det ikke noget campingpas eller medlemskab at overnatte på vores pladser. Her kan du komme, som du er, og når du har lyst – dog er det en god idé at booke dit ophold først, så du er sikker på, at der plads til dig, når du dukker op.

Enkelte pladser kan have i deres betingelser, at du skal oprette et campingpas, når du overnatter hos dem. Det kan du gøre, når du kommer til campingpladsen.

Skal jeg selv have alt udstyr med?

Hvis du f.eks. kommer i telt eller gerne vil begrænse din oppakning, kan du låne gryder, pander m.m. i de fleste fælleskøkkener. I fælleskøkkenerne finder du også kogeplader, køleskabe osv., så du kan tilberede din mad her og opbevare dine madvarer på køl. Hvis du gerne vil lave mad over bål, er der også mange campingpladser, der har et bålsted, hvor det kan lade sig gøre. Du skal dog selv medbringe service og remedier til at vaske op.
Mange pladser har også opholdsrum, hvor du kan spise din mad samt borde og bænke på pladsen, som du kan benytte, hvis du ikke har plads til bord og stole i din oppakning.
Endelig er der også på mange pladser en tilknyttet café eller kiosk, hvor du kan spise eller købe de mest nødvendige ting.

Behøver jeg selv have et telt eller en campingvogn – eller kan jeg leje?

Nej, du behøver ikke selv at eje et telt eller en campingvogn. På mange pladser kan du leje både campingvogne, mobilehomes, hytter, telte og glampingtelte. På samme måde tilbyder mange pladser også, at du kan leje linnedpakker med sengelinned og håndklæder.

Hvad med bad og toilet?

På alle campingpladser finder du fælles bade- og toiletfaciliteter, som du kan benytte frit, når du lejer en plads på campingpladsen. Mange steder betaler du for anvendelsen af badefaciliteterne.
Hvis du har lejet en hytte, så tjek om den indeholder eget bad og toilet. Det er tilfældet i mange typer af hytter. Mange hytter har også eget køkken med de mest basale ting til rådighed. Hvis du er i tvivl, så spørg, når du booker.

Hvis jeg kommer i campingvogn, er der så noget, jeg skal være opmærksom på?

På pladsen har du mulighed for at få din campingvogn koblet op til strøm. Derudover kan du tømme din campingvogns toilettank samt spildevand.

Hvad nu hvis, jeg ikke selv kan bakse min campingvogn på plads?

Selvom du ikke er meget for at indrømme det, så kender vi vel alle frygten for ikke at kunne få campingvognen bakset på plads for øjnene af alle pladsens øvrige gæster. Bare rolig, du er ikke den eneste, der har været ny med en campingvogn, og hvis du har bøvl eller problemer, så vær ikke bange for at spørge om hjælp.

Hvad skal jeg ellers vide?

På camping handler det om at holde ferie på den måde, du kan lide det. Brug de faciliteter, du føler, du har brug for. Du kan skrue op og ned for komforten efter behov og ønsker. Deltag i de aktiviteter, du har lyst til. Slap af. Nyd friheden, ferien og tiden med dem, du holder af. Hvis du er i tvivl om noget, så spørg dine værter på pladsen eller nogle af pladsens øvrige gæster. Hvis du mangler noget, gælder samme regel: Hvis du har glemt en proptrækker eller en dåseåbner, er der helt sikkert en anden på pladsen, der har husket sin, og som gerne låner den ud.

Jasmin og søn på hytteferie

Foto: Jasmin Gabay

Ny på camping - hytteferie 

"Vi nød i fulde drag at være på camping! Det er en fed måde både at være nær natur, være sammen og have masser af muligheder for børnene. Både i form af andre børn, men også de mange aktiviteter som er på pladsen! Det skal vi helt sikkert igen!”

Jasmin Gabay 

Betalt partnerskab

Børnene leger i telt foran ampingvognen

Lej en hytte, campingvogn m.m.

På DK-CAMPs +200 campingpladser kan du finde en lang række unikke overnatningsmuligheder, som du kan leje – helt enkelt.

Camping er mange ting, og du behøver hverken at eje en campingvogn eller et telt for at komme afsted og nyde friheden og nærværet med dine nærmeste på en af de mange dejlige campingpladser rundt om i Danmark.