Spar mange penge på køb af ny campingvogn

Spar penge på campingvogn

Allerede nu er store vogntog fra de udenlandske fabrikanter ved at distribuere de funklende nye modeller til landets forhandlere

”Og der skal jo gøres plads til de nye campingvogne, så de præsenterer sig bedst muligt. Så der skal altså ryddes op i lagrene, og det kan kunderne spare rigtig mange penge på”, siger formanden for Camping Branchen, Torben Hansen.

”Der er ingen tvivl om, at den økonomiske afmatning det seneste år har betydet, at der ikke er solgt så mange nye campingvogne som i de foregående syv år. Men det har til gengæld også været en exceptionel lang periode med kun fremgang.

Det betyder også, at der nok står lidt flere overgemte vogne, som vi siger, ude hos vores medlemmer. Så, hører man ikke til dem, der absolut skal have det sidste nye, så kan man gøre en rigtig god handel”, siger han.
Brancheformanden har ikke en nøjagtig opgørelse over, hvor mange nye ”overgemte” vogne, der er på markedet, men han kan konstatere, at der er klækkelige rabatter at hente.

”Der er vogne ikke bare fra i år men også fra 2008 og nogle fra 2007. Det er vogne, der aldrig har været ude at køre, men på grund af omstændighederne får man enten et kontant nedslag i prisen, eller man kan få rigtig meget ekstraudstyr oveni”, siger Torben Hansen og vurderer:
”Man sparer typisk mellem 10 og 15 pct. og nogle gange mere afhængig af årgang og model. Det kan altså være en rigtig god idé at besøge forhandlerne nu efter en god research på Internettet, hvor man kan få et overblik over markedet. På camping-branchen.dk er der links til vore medlemmers hjemmesider, så det er nemt”.

De mange års boom i salget af nye campingvogne har gjort, at forhandlerne ret konstant har haft omkring en halv snes tusinde brugte campingvogne på markedet. Boomet har samtidig betydet, at bestanden af brugte vogne er forynget; altså at der i dag er rigtig mange et til tre år gamle brugte vogne til salg i forhold til tidligere tider.

”For førstegangs campister er det jo en god idé at starte med en god brugt vogn. De lidt ældre, der stadig har mange år foran sig, kan man få fra godt et halvt hundrede tusinde kroner.
Og det er jo så med både fortelt, brugtvognsgaranti og reklamationsret på oprindelige fejl og mangler som fugt- og rådskader – hvis man ellers køber vognen hos en forhandler”, slutter Torben Hansen.