DK-CAMP og coronavirus

23. marts 2020

Vi tager situationen med coronasmitte meget alvorligt og holder os derfor også løbende orienteret om nye tiltag og retningslinjer.

Status er pt. følgende:

På myndigheders fælles hjemmeside coronasmitte.dk står der følgende om campingpladser:

" Må campingpladser og feriecentre holde åbent?

Ja, lovgivningen er ikke til hinder for udlejning af pladser og hytter, men tilhørende aktiviteter som fx legeland, badeland, restaurant og fællesrum skal holdes lukket."

Samtidig har vi været i løbende dialog med myndighederne om retningslinjerne for campingpladser, og der er udsendt særlige forholdsregler fra både Sundhedsstyrelsen og politiet i forhold til hygiejne, skiltning mm. på pladserne. Alle campingpladser er orienteret om de retningslinjer, og det er op til den enkelte plads at vurdere, om man kan overholde de udsendte regler og fortsat ønsker at holde åbent.

DK-CAMP er en forening af 230 selvstændige campingpladser. Nogle har valgt at lukke deres campingplads foreløbigt, mens andre holder åbent og retter sig efter de udmeldinger, myndighederne har meldt ud. Vi henviser til de enkelte campingpladser for oplysninger om åbning mm.

Camping som ophold i stedet for ferie

I den kommende tid, er det ikke oplagt og muligt at holde campingferie i traditionel forstand, men man kan have behov for et ophold væk hjemmefra for at få mere plads og luft. Her kan et ophold på en campingplads fortsat være en mulighed under de ændrede omstændigheder, der er pt.

På de pladser, der fortsat holder åbent eller planlægger at åbne planmæssigt, vil der sammen med de øvrige tiltag, som myndighederne har sendt til camppingpladserne,være sørget for god plads mellem campingvognene, og samtidig er der mange ledige udlejningsenheder som følge af de mange afbestillinger fra udenlandske gæster.

Hvad kan du gøre?

Alle gæster på de danske campingpladser skal også overholde myndighedernes anbefalinger og retningslinjer. Hvis du er i karantæne eller føler dig syg, forventer vi, at du bliver hjemme og forholder dig til Sundhedsstyrelsens anvisninger.

I forhold til afbestilling af ophold på en af vores campingpladser, henviser vi til de enkelte campingpladser for yderlig informatiion.

Forbehold for ændringer

Da tingene hele tiden udvikler sig fra dag til dag og nogle gange fra time til time, henviser vi til de enkelte campingpladser for yderligere information om åbning mm., da det ikke er muligt at have en opdateret oversigt her.

Vi holder os fortsat løbende orienteret om eventuelle ændringer i retningslinjerne, men må samtidig tage højde for ændringer i forhold til det skrevne og henviser til, at man også selv holder sig orienteret om eventuelle nye retningslinjer og tiltag på coronasmitte.dk

Alt øvrigt indhold på vores hjemmeside skal læses i lyset af denne artikel og den situation, vi står i nu.

Opdateret den 23. marts 2020 kl. 18.45