Portræt af en ny campist

Feriefordomme blev vendt til kærlighed. Læs om familien, der forelskede sig i camping og gik all in.

Lækre campingkøkkener og luksuriøse faciliteter manede Laila Nygaard Pedersens fordomme om camping til jorden. Nu er hun og familien blevet forelsket i den afslappende ferieform og ruller for fjerde sommer i træk deres campingvogn ud i det danske sommerland.

Camping var tidligere ikke med i overvejelserne, når Laila Nygaard Pedersen planlagde ferier sammen med sin mand Anders og deres datter Maja. På trods af, at både mand og barn gerne ville prøve at campere, var Laila overbevist om, at camping var både primitivt og beskidt – og dermed ikke noget for hende. I stedet gik deres ferier ofte til storbyer eller på længere rejser rundt i verden.

Til daglig arbejder Laila som salgsdirektør og rejser rigtig meget. Men efter et usædvanligt travlt år i 2017 med mange timer i lufthavne og rejser ud af landet, besluttede hun sig for, at når det blev sommer det år, skulle der ske noget helt andet: Ikke flere lufthavne og hoteller og gerne noget i Danmark. Det sammenlagt med, at deres datter var blevet ældre og gerne ville have andre børn at lege med på ferien. De besluttede sig for at prøve campinglivet i stedet for et sommerhus, hvor det ville være sværere for datteren at finde nye legekammerater. De fandt en gammel, lidt slidt campingvogn, flyttede ind med alt, hvad hjertet kan begære af fryseretter - så de var fri for at lave mad i de primitive køkkener, som Laila havde en forestilling om - og tog af sted.

Simpelt men langt fra primitivt

”Vi tog afsted og havde fundet en lille, hyggelig campingplads i Saksild. Så snart vi var på pladsen, havde vi en oplevelse af, at ferien startede!”, fortæller Laila om sin første oplevelse med camping, siden hun var barn. ”Roen kom med det samme. Vi slappede af. Og Maja fandt hurtigt en masse aktiviteter og andre børn, hun kunne hygge sig med.”

Samtidig måtte Laila også hurtigt se i øjnene, at hendes fordomme om, at camping var både primitivt og beskidt, blev gjort til skamme, og at fryseretterne ikke havde behøvet at komme med:

”Både fælleskøkken og badfaciliteter var superlækre og indbydende og noget mere luksuriøse, end jeg husker dem fra mine campingferier som barn. Campinglivet overraskede virkelig på den positive måde: Det var simpelt på den gode måde, men absolut ikke primitivt”.

Find campingpladser i Danmark

INFO:
Der findes et væld af campingformer, hvor I kan opfylde jeres individuelle ønsker og behov. Gå på opdagelse i vores mere end 200 medlemspladser og klik dine ønsker af i vores søgefelt – på den måde kan du finde frem til lige netop den campingplads og den form for camping, der passer til dig.

Ferieform indrettet efter deres egne behov og drømme

Siden sommeren i 2017 på Saksild Strand Camping er familien blevet bidt af campinglivet og har nu været afsted hver sommer i tre år til bl.a. Hasmark og Give. Alle turene er foregået i egen campingvogn, som med årene først blev skiftet ud med en super moderne vogn og siden igen til en lidt ældre model, som de selv har indrettet og sat deres personlige præg på:

”Vi har kunnet tilpasse ferieformen, præcis som vi godt kan lide det. Vi kan tage af sted i en vogn, der føles som en forlængelse af vores hjem. Vi kan veksle mellem små hyggelige pladser med fred og ro og naturen lige uden for døren og de større, mere luksuriøse pladser med masser af aktiviteter og oplevelser, man kan deltage i. For os er det ikke så meget alt det uden om campingpladsen, der tæller. For os handler det bare om at være sammen som familie i naturen. Tiden går af sig selv, og vi behøver ikke at tænke over, hvad vi skal lave for at aktivere vores datter – det falder helt naturligt”, fortæller Laila.

Også i år går turen til en campingplads i Danmark. Vi synes, at det er en fantastisk måde at vise vores datter Danmark på, og jeg må jo nok indrømme, at vi er blevet bidt af den ro og fred, som ferieformen giver os. Mit råd til andre, der, som jeg, har nogle fordomme om camping og barrierer i forhold til ferieformen, er, at de skal kaste sig ud i det og prøve det af. Man kan jo starte med at leje en hytte eller en anden form for overnatning og få syn for sagen i forhold til, at campinglivet tilbyder en perfekt blanding af komfort og luksus blandet med udeliv og nærvær med familien.

Hvor skal turen gå til?