Coronavirus og camping

Opdateret den 13. maj 2021.

I DK-CAMP tager vi situationen med coronasmitte meget alvorligt, og vi holder os derfor løbende orienteret om nye tiltag og retningslinjer.

Lovgivningen er ikke til hinder for udlejning af pladser og hytter. Du kan derfor stadig trygt holde ferie hos os. Vi opfordrer til, at vi alle sammen hjælper til med at passe på hinanden og følger myndighedernes retningslinjer.

På myndigheders fælles hjemmeside coronasmitte.dk står der bl.a. følgende om campingpladser i afsnittet:

Er det lovligt for campingpladser og feriecentre at holde åbent?

Ja. Lovgivningen er ikke til hinder for udlejning af pladser og hytter, men visse tilhørende aktiviteter som fx legeland, badeland, spillehaller mv. skal holdes lukket for offentligheden.
Det er lovligt for restauranter og caféer på campingpladser og feriecentre at holde åbent med henblik på salg af mad og drikkevarer.
Det er også lovligt for andre lokaler på campingpladser eller feriecentre såsom kiosker, fælleskøkken samt bad- og toiletfaciliteter at holde åbent.
Der opfordres i øvrigt til så vidt muligt at følge de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne om hygiejne, om at holde behørig afstand og om hensigtsmæssig adfærd i øvrigt.

Derudover gælder et forsamlingsforbud på maks. 25 personer indendørs og 75 personer udendørs samt regler om brug af mundbind eller visir, der vil være skiltet på pladserne.

Rejser til eller via Danmark

Ved indrejse til Danmark kategoriseres landet eller regionen, som du rejser fra, i en af tre kategorier – henholdsvis gul, orange eller rød – som bestemmer kravene i forbindelse med din indrejse. Farven for de enkelte lande og regioner justeres hver uge.

Fra natten til den 14. maj træder følgende nye regler i kraft (Kilde: Justitsministeriet):

Indrejsemuligheder – gule lande

Er du udenlandsk gæst med fast bopæl i et gult land/region, må du rejse ind i Danmark uanset formålet med indrejsen. Kravet om test forud for ombordstigning på fly fra gule lande og regioner afskaffes. Det betyder, at personer, der rejser fra et gult land eller en gul region i EU og Schengen, ikke skal vise negativ test for at komme ombord på flyet hjem. Der vil fortsat være krav om test, når man lander i lufthavnen i Danmark.

Indrejsemuligheder – orange lande

Er du udenlandsk gæst med fast bopæl i et orange land i EU-og Schengenlande, må du rejse ind i Danmark som turist og med en attest på en negativ COVID-19-test. Testen må maksimalt være taget 48 timer før indrejsen. Derudover skal du senest 24 timer efter indrejse have foretaget en ny test. Samtidig skal du i isolation i 10 dage. Isolationen kan afkortes, hvis du tager en test på fjerdedagen eller derefter. Kravet om isolation og test bortfalder dog, hvis man er vaccineret eller er tidligere smittet. Isolationskravet bortfalder efter planen den 26. juni (i fase 4) efter indrejse fra orange EU- og Schengenlande.

Læs mere om kategorisering af lande eller om de overordnede regler om rejser til Danmark.

Nye regler gældende fra den 14. maj for grænselandet – turister undtages fra isolation og forenkling af testkrav (Kilde: Justitsministeriet)

Der gælder en række særregler for grænselandet (dvs. Slesvig-Holsten, Sydsverige: Blekinge og Skåne len og Västsverige: Hallands og Västra Götalands len).

Med fase 3 bliver personer, herunder turister, der indrejser fra grænselandet undtaget fra kravet om isolation efter indrejse i Danmark. Det betyder, at personer med fast bopæl i eksempelvis Slesvig-Holsten kan tage på camping i Danmark uden at skulle i isolation.

Derudover vil personer med fast bopæl i grænselandet fremover skulle fremvise en negativ COVID-19 test, der er taget højst 72 timer inden indrejsetidspunktet. I dag gælder der forskellige grænser (hhv. 48 og 72 timer), men kravet bliver nu ens for alle med fast bopæl i grænselandet.

Læs mere om de nye regler fra den 14. maj her.

Nye regler for færdigvaccinerede personer med bopæl i EU- og Schengenlande

Færdigvaccinerede personer med bopæl i EU- og Schengenlande, der har bevis for en færdigvaccination udstedt i et EU- og Schengenland, er undtaget krav om test forud for og ved indrejse i Danmark. De er endvidere undtaget krav test og isolation efter indrejse i Danmark.

Se hvilke krav, der skal opfyldes

DK-CAMPs campingpladser

DK-CAMP er en forening af mere end 220 selvstændige campingpladser. Vi henviser til de enkelte campingpladser for oplysninger om, hvordan de håndterer retningslinjerne på deres plads.

Hvad kan du gøre?

Alle gæster på de danske campingpladser skal overholde myndighedernes anbefalinger og retningslinjer. Hvis du er i karantæne eller føler dig syg, forventer vi, at du bliver hjemme og forholder dig til Sundhedsstyrelsens anvisninger.

I forhold til afbestilling af ophold på en af vores campingpladser, henviser vi til de enkelte campingpladser for yderlig information.

Forbehold for ændringer

Vi holder os fortsat løbende orienteret om eventuelle ændringer i retningslinjerne, men må samtidig tage højde for ændringer og eventuelle fejl i forhold til det skrevne og henviser til, at man også selv holder sig orienteret om eventuelle nye retningslinjer og tiltag på coronasmitte.dk.