Coronavirus og camping

Opdateret den 2.februar 2021.

I DK-CAMP tager vi situationen med coronasmitte meget alvorligt, og vi holder os derfor også løbende orienteret om nye tiltag og retningslinjer.

Lovgivningen er pt. ikke til hinder for udlejning af pladser og hytter. Du kan derfor stadig trygt holde ferie hos os. En lang række af DK-CAMPs campingpladser har vinteråbent, og de campingpladser, der holder åbent, har naturligvis fokus på, at det er sikkert for dig som gæst at tage på ferie. Samtidig opfordrer vi til, at vi alle sammen hjælper til med at passe på hinanden og følger myndighedernes retningslinjer.

På myndigheders fælles hjemmeside coronasmitte.dk står der følgende om campingpladser:

 ”Må campingpladser holde åbent?

 Ja. Lovgivningen er ikke til hinder for udlejning af pladser og hytter.


Til og med 28. februar 2021 gælder der skærpede restriktioner i hele landet.”

Se de skærpede regler, der bl.a. betyder, at caféer og restauranter, legelande og badelande skal holde lukket på coronasmitte.dk 

Derudover gælder krav om mundbind eller visir samt et forsamlingsforbud på max 5 personer. 

Rejser til eller via Danmark

Hvis du ikke er dansk statsborger eller har bopæl i Danmark, gælder der forskellige regler for at rejse ind i Danmark afhængigt af dit bopælsland.

Udlændinge, der ikke har fast bopæl eller opholdstilladelse i Danmark, skal for at kunne rejse ind i Danmark have et anerkendelsesværdigt formål og kunne fremvise en negativ COVID-19-test, der er taget højst 24 timer inden indrejse. Personer, der indrejser til Danmark med fly, skal ligeledes kunne fremvise en negativ COVID-19-test taget højst 24 timer inden ombordstigning på flyet. Det sidstnævnte gælder også danskere samt udlændinge, der har fast bopæl eller opholdstilladelse i Danmark.

https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/emner/rejser-til-eller-via-danmark

 

DK-CAMPs campingpladser

Alle campingpladser er orienteret om de retningslinjer, der gælder for campingpladser, og det er op til den enkelte plads at vurdere, om man kan overholde de udsendte regler og fortsat ønsker at holde åbent.

DK-CAMP er en forening af mere end 220 selvstændige campingpladser. Vi henviser til de enkelte campingpladser for oplysninger om, hvordan de håndterer retningslinjerne på deres plads.

Hvad kan du gøre?

Alle gæster på de danske campingpladser skal også overholde myndighedernes anbefalinger og retningslinjer. Hvis du er i karantæne eller føler dig syg, forventer vi, at du bliver hjemme og forholder dig til Sundhedsstyrelsens anvisninger.

I forhold til afbestilling af ophold på en af vores campingpladser, henviser vi til de enkelte campingpladser for yderlig informatiion.

Forbehold for ændringer

Vi holder os fortsat løbende orienteret om eventuelle ændringer i retningslinjerne, men må samtidig tage højde for ændringer i forhold til det skrevne og henviser til, at man også selv holder sig orienteret om eventuelle nye retningslinjer og tiltag på coronasmitte.dk