Corona og indrejse for udenlandske turister

Opdateret den 20. oktober 2020

Må jeg tage på campingferie i Danmark?

Ja, du kan rejse til Danmark, hvis dit land har under 20 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Hver uge offentliggør de danske myndigheder en liste over, hvilke nationaliteter der må tage til Danmark på ferie. Langt de fleste borgere fra EU- og Schengenområdet samt Storbritannien må komme. Se listen med lande her.

Særligt for borgere med bopæl i Slesvig-Holsten, Norge samt Skåne, Halland og Blekinge i Sverige
Personer med bopæl i Skåne, Halland, Blekinge, Slesvig-Holsten og Norge kan rejse ind i Danmark uanset formål, såfremt regionen/lenet opfylder kriteriet for at kategoriseres som 'åben'. Hvis regionen/lenet ikke er åben, skal du have enten et anerkendelsesværdigt formål eller en negativ COVID-19 test, som skal kunne fremvises ved indrejse. Du skal dokumentere, hvor du har bopæl, når du passerer grænsen.

Hvis din region ikke er åben, skal du enten være fastligger på en campingplads eller kunne fremvise en negativ coronatest for at passere grænsen.


Er du fastligger på en campingplads i Danmark?
Alle personer, der er bosat i EU, Schengen-lande eller Storbritannien, som er fastligger på en campingplads, kan rejse ind i Danmark.

Er dit land i karantæne, kan du stadig komme til Danmark, hvis du har en fastliggerfatale.
Du skal som dokumentation for din lovlige indrejse i Danmark ved grænsen kunne fremvise din fastliggerkontrakt med campingpladsen.
Du kan medbringe din ægtefælle, faste samlever, forlovede, kæreste, forælder, stedforælder, bedsteforælder, stedbedsteforælder, dit barn, stedbarn, barnebarn og stedbarnebarn samt andre medlemmer af din husstand. Indrejse skal ske sammen med ejeren – og I skal medbringe dokumentation for jeres familierelation. Fx vielsesattest, fødselsattest, dokumentation for fælles bopæl m.v.

Generelle spørgsmål:

Skal jeg bære mundbind i Danmark?

Ja. I den kollektive trafik og i taxaer. Samt på caféer og restauranter.

Hvilke retningslinjer er der på campingpladserne?
De danske myndigheder har udstukket nogle overordnede retningslinjer, som alle campingpladser følger.
Campingpladserne er meget forskellige, så der kan være forskellige måder, de bliver håndteret på de enkelte campingpladser.

Yderligere info
Læs mere information fra de danske myndigheder på https://politi.dk/corona/

Det er en god idé at læse seneste nyt, inden du tager til Danmark.

Har du yderligere spørgsmål i forbindelse med, at du skal passere den danske grænse, så kontakt evt. de danske myndigheders hotline for ankomst på +45 7020 6044.

Skriv en besked