Corona og indrejse for udenlandske turister

Update: 07. august 2020.

Reglerne gælder fra 8. august kl. 00.00 2020 og opdateres løbende.

Må jeg tage på campingferie i Danmark?
Ja, du kan rejse til Danmark, hvis dit land har under 20 smittede pr. 100.000 indbyggere, og du samtidig kan dokumentere en booking på minimum seks overnatninger.

Hver uge offentliggør de danske myndigheder en liste over, hvilke nationaliteter, der må tage til Danmark på ferie. Langt de fleste borgere fra EU- og Schengenområdet samt Storbritannien må komme. Se listen med lande her.

Hvilken dokumentation, skal jeg bruge for at komme over grænsen til Danmark?
• Antal bookede dage (skal min. være seks dage)
• Antal personer
• Navn på den, der booker - men gerne på alle gæster

Særligt for borgere med bopæl i Slesvig-Holsten, Norge samt Skåne, Halland og Blekinge i Sverige
Har du bopæl i Slesvig-Holsten, Norge, Skåne, Halland eller Blekinge i Sverige kan du frit rejse ind i Danmark – uden at have booket seks overnatninger. Du skal dokumentere, hvor du har bopæl, når du passerer grænsen.

Særligt for borgere med bopæl i Norden
Hvis et nordisk land kommer i karantæne, overgår landet til en regional ordning. Det betyder, at du kun kan rejse til Danmark, hvis du bor i en del af landet, der åbnes for indrejse til Danmark. Kravet om seks overnatninger gælder fortsat.

OBS: Sverige opfylder pt. kriterierne for at være et ’åbent’ land, og personer med bopæl her kan derfor indrejse med anerkendelsesværdigt formål eller dokumentation på min. seks overnatninger. For personer med bopæl i grænselandet gælder det fortsat, at de kan indrejse uanset formål. 

Du skal dokumentere, at du har bopæl i Norden, når du passerer grænsen. Derudover skal du dokumentere antal bookede overnatninger, antal personer på bookingen samt navn på den, der har booket.

Er du fastligger på en campingplads i Danmark?
Alle personer, der er bosat i EU, Schengen-lande eller Storbritannien, som er fastligger på en campingplads, kan rejse ind i Danmark. Der er ikke krav om seks overnatninger.

Du skal som dokumentation for din lovlige indrejse i Danmark ved grænsen kunne fremvise din fastliggerkontrakt med campingpladsen.

Du kan medbringe din ægtefælle, faste samlever, forlovede, kæreste, forælder, stedforælder, bedsteforælder, stedbedsteforælder, dit barn, stedbarn, barnebarn og stedbarnebarn samt andre medlemmer af din husstand. Indrejse skal ske sammen med ejeren – og I skal medbringe dokumentation for jeres familierelation. Fx vielsesattest, fødselsattest, dokumentation for fælles bopæl m.v.

 

Generelle spørgsmål:

Skal jeg have betalt for bookingen eller er en reservation nok?
Det er nok med en reservation.

Hvis I rejser mange sammen
Når I krydser grænsen, skal I fremvise en bookingbekræftelse med navnet på den, der har booket opholdet.
Personen, der står på bookingen, skal være blandt de rejsende, når grænsen krydses.

Hvis jeres gruppe rejser forskudt, skal I bede campingpladsen om at påføre alle jeres navne på bookingen eller sende jer en bekræftelsesmail med alle navne. På den måde kan I passere grænsen, selv om I rejser forskudt.

Må jeg køre rundt i Danmark i autocamper efter de første seks overnatninger?
Ja, det må du gerne.

Skal jeg booke de seks overnatninger samme sted?
Nej, overnatningerne må gerne være delt op. Fx tre dage og tre dage.
Du skal blot kunne dokumentere, at du har booket seks overnatninger.

Skal jeg bære mundbind i Danmark?
Nej, det skal du ikke.

Hvilke retningslinjer er der på campingpladserne?
De danske myndigheder har udstukket nogle overordnede retningslinjer, som alle campingpladser følger.
Campingpladserne er meget forskellige, så der kan være forskellige måder, de bliver håndteret på de enkelte campingpladser.

Yderligere info
Læs mere information fra de danske myndigheder på https://politi.dk/corona/

Det er en god idé at læse seneste nyt, inden du tager til Danmark.

Har du yderligere spørgsmål i forbindelse med, at du skal passere den danske grænse, så kontakt evt. de danske myndigheders hotline for ankomst på +45 7020 6044.