Artikel: Den perfekte måde at lade batterierne op

Maria-Therese har camperet som barn. Og elsket det. Men efter hun blev mor, har campinglivet ikke været med i ferieovervejelserne – lige indtil hun fandt frem til den perfekte form for camping for hende og familien. Læs om hendes gensyn med campinglivet.

”Jeg kender flere, der er campister og elsker det. Og jeg har faktisk ofte været lidt misundelig på deres evne til at stemple ud i weekenderne, hen over helligdage samt ferier. At tage den pause, og sætte livet derhjemme lidt på pause – for at komme væk og hygge sig sammen som familie på en helt anden måde. At komme helt ned i gear, og lade batterierne op – det var jeg misundelig på.”

Sådan skriver Maria-Therese, der er kvinden bag bloggen Mamamaruska.dk. Som barn elskede hun at tage på campingferie med både campingvogn og telt. Og som ung var campinglivet også noget, hun og hendes mand nød at bruge sommeren på. Men efter, at hun blev mor til to, var camping ikke længere med i overvejelserne, når hun og manden planlagde ferie. Lige indtil for nylig, hvor hun fik øjnene op for, at en ferie i en hytte også kan være camping.


I starten af juni gjorde hun derfor som sine bekendte, der elsker camping, og som hun har kigget lidt misundelig efter - hun tog nogle dage ud af kalenderen sammen med familien for at stemple ud fra hverdagen og ind til en weekend med fokus på afslapning og hygge – på camping i luksushytte!

Camping er mange ting – med afslapning og hygge til fælles

”Nogen vil måske mene, at det at bo på en campingplads i en (luksus) hytte, på ingen måde har noget med camping at gøre – og den holdning må man gerne have. Jeg vil dog sige, at jeg synes, vi opnåede præcis det, som jeg selv husker essensen fra camping er. Nemlig, at komme ned i gear, komme lidt væk hjemmefra, være sammen på en anden måde som familie, hygge, slappe af, være en del af et fællesskab – dog alligevel hver for sig, forklarer Maria-Therese på sin blog og fortsætter:


”Som voksen, og nu mor, har jeg på ingen måde tænkt over, at det kunne være en ferieform for vores familie – hvis jeg skal være ærlig. At spænde en campingvogn på bilen siger mig absolut ingenting. At slå telt op med to unger der er bange for mørke og farlige lyde, har heller ikke tiltalt mig – nok nærmere givet mig sved på panden. Men at tage på camping i en hytte som vi har været med DK-CAMP – ja, der blev jeg hooked på idéen lige fra start af”, fortæller Maria-Therese.

Der findes mange former for camping, og for Maria-Therese og familien har det handlet om at finde den form for camping, der tiltaler lige netop de behov og ønsker, de har.


”Det tiltaler mig at campere på lige præcis den måde – og måske der er mange af jer derude, der også kan se jer selv på en campingplads i hytte. Ungerne er stadig en del af fællesskabet med de andre børn på legepladsen, vi voksne kan vælge at lave mad i fælleskøkkenet eller bruge det køkken, der er i hytten (hvis man har en comfort hytte altså), eller blot lige tage en kop kaffe i fællesområdet og derved få en sludder med de andre på campingpladsen, og på den måde er der også et socialt aspekt i det.


Det synes jeg er lidt hyggeligt – og stemningen er ret nede på jorden, som jeg er fan af. Folk er der med præcis det samme for øje – at hygge sig og slappe af. Og den stemning smitter af på både store og små. Og det elsker jeg,” opsummerer hun.

Hvis du også synes, at camping i en hytte lyder son noget for dig, kan du finde en oversigt over campingpladser, der tilbyder hytter lige her. Uanset om du er til camping i hytte, i telt, i campingvogn eller på glamping, handler det om at finde frem til lige netop den form for camping, der tiltaler dig – og mulighederne er mange.


Du kan læse hele Maria-Thereses blogindlæg om sin oplevelse med at være på camping i en luksushytte på hendes blog Mamamaruska.dk

Område
Udlejning til overnatning Aktiviteter Bademuligheder Aktiviteter for børn Faciliteter Butik/indkøb Restaurant/spisested Udlejning/udlån af udstyr Attraktioner/seværdigheder Sportsaktiviteter
Kategori Vintercamping Tilbud
Autocamper