Små italienske frikadeller med pastasalat

Små italienske frikadeller med pastasalat

Hovedret til 4 personer

1 dl smuldret brødkrumme
1 ½ dl skummet- eller minimælk
400 g hakket lamme-, svine- eller oksekød max. 10 % fedt
1 æg
1 spsk revet løg
1 fed presset hvidløg
1 ½ spsk friskhakket mynte eller persille
1 1/4 tsk salt
peber
olivenolie til stegning

Pastasalat:
200 g pastaskruer
250 g cherrytomater
300 g fine ærter fra frost
250 g blomkål i små buketter
1 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
salt og peber

Lad brødkrummen trække i mælken 10 min. Rør kødet med salt og kom herefter mælkeblandingen og de øvrige ingredienser til farsen i. Form små lidt flade frikadeller af farsen. Steg dem i olivenolie på en pande. Tag dem straks fra panden, når de er gennemstegt og lad dem afkøle.

Kog pastaen efter anvisning på emballagen. Kom pastaen i en sigte og overbrus dem med koldt vand. Afdryp den. Bland pastaskruer, halve cherrytomater, ærter og blomkålsbuketter. Dryp med olivenolie og citronsaft og smag til med salt og peber.

Energi pr. person:
kJ 2500(600 kcal)
kulhydrat 70 g
fedt 18 g, heraf mættet fedt 6 g
fedtenergi 27 %

Frugt og grønt pr. person: Ca. 200 g.