Sådan kører og manøvrerer du en campingvogn

Kør rigtig med en campingvogn
1. Tag det roligt, de fleste lande har en øvre hastighedsgrænse på 80 km/ t og i Danmark endda kun 70 km/ t, 80 km/ t på motorvej.
I Tyskland må du køre 100, hvis campingtrækket er Tempo 100-godkendt, og i Frankrig må du race afsted med 130 km/ t. Hvis du tør!

2. Start og brems blødt, det sparer både bil, kobling, bremser og giver en behageligere kørsel.

3. Det er forbudt og farligt at være i campingvognen under kørslen.

4. Anskaf stabile sidespejle og brug dem flittigt. Hold ud til siden med mellemrum, hvis du danner kø, så bagvedkørende kan slippe om.

5. Vær opmærksom på store modkørende eller overhalende lastbiler, de kan give et voldsomt lufttryk.

6. Husk at du har langsommere acceleration og længere bremselængde, når du kører med campingvogn.

7. Hvis campingvognen begynder at gå i slyng, skal du omgående bremse hastigheden ned.

8. Din campingvogn følger dig som en skygge og er bredere end bilen. Husk derfor at forøge svingningsradius, så du ikke tager noget uønsket med dig i svinget.

9. Ved langturskørsel bør du med passende mellemrum stoppe og kontrollere at alt er i orden, og at hjulnavene ikke er for varme.

10. Ved bjergkørsel skal du huske at geare ned i god tid, især ned ad bakke. ed stejle nedstigninger ad bjergveje, vil campingvognen ofte bremse hele tiden, da den jo »løber på«, hvorfor bremserne under ekstreme forhold kan løbe varme. I så fald ta' en pause.

11. Ved eventuel punktering anbefaler vi at bruge en donkraft til at løfte campingvognen med, mens du støtter med støttebenene, for at holde balancen. Brug ikke støttebenene som donkraft.
Et reservehjul er bedst, hvis dækket eksempelvis eksploderer.

12. Dæktrykket i bilens baghjul skal forhøjes med 0,2 bar. Korrekt dæktryk forlænger dækkenes levetid og sikrer campingvognens optimale køreegenskaber. Kontroller altid dæktrykket før hver tur.