Margueritruten - for dig, der ikke har travlt!

Siden indvielsen i 1991 har Margueritruten ført bilturister rundt til cirka 1.000 af Danmarks større og mindre seværdigheder og attraktioner. Den samlede rute er 3600 km lang, og på sine snørklede veje rundt i landet kommer den ud i de fleste afkroge af Danmark – dog ikke til Bornholm og øerne i Kattegat.

Du kender sikkert symbolet for Margueritruten. Et brunt skilt med den lille hvide blomst, Marguerit. Men de færreste af os ved egentligt, hvor ruten går, hvis vi bliver spurgt. For vi har altid så travlt, og skal nå så hurtigt som muligt fra punkt A til punkt B. Og margueritruten er ikke for folk, der har travlt. Tværtimod. Det er en rute for folk, der ønsker sig en naturoplevelse ud over det ordinære. Derfor er den som skabt til campinggæster, der har god tid, og som vil opleve en bestemt egns natur.

Ruten er overalt tilgængelig for biler og motorcyklister, men mange steder følger den meget smalle landeveje, der ikke er velegnet for campingvogne og busser. Kun undtagelsesvist, nemlig på strækningen over Storebæltsbroen, følger den motorvejen. Da ruten mange steder følger små og mindre befærdede veje, er store dele af ruten også velegnet for cyklister.

Bliv klogere på Margueritruten

Det er Naturstyrelsen, der er sekretariat for Margueritruten. På deres hjemmeside kan du se, hvor ruten går og du kan downloade ruten til sin GPS (klik Naturruter -> Margueritruten). 

 

Politikens Forlag har udgivet bogen "Turen går til Margueritruten – På opdagelse i Danmark", der dækker hele ruten med beskrivelser af de mange seværdigheder, den passerer forbi. Bogen kan bl.a. købes hos boghandlere eller på internettet.

"Danmarkshistorier - 100 fortællinger fra Margueritruten" af tidligere direktør i Turismens Fællesråd, Jørgen Hansen, fortæller om lokaliteter, bygninger og personer med relation til Margueritruten. Bogen kan købes online på forlaget Klematis' hjemmeside.

Derfor hedder det Margueritruten

Margueritruten blev indviet 21. april 1991 af Dronning Margrethe. Navnet på ruten er valgt efter dronningens yndlingsblomst, og derfor er ruten markeret med brune skilte med margueritblomsten.