Margueritruten - for dig, der ikke har travlt!

Bliv klogere på Margueritruten

Det er Naturstyrelsen, der er sekretariat for Margueritruten.

Her kan du se, hvor ruten går og du kan downloade ruten til sin GPS.

Siden indvielsen i 1991 har Margueritruten ført bilturister rundt til cirka 1.000 af Danmarks større og mindre seværdigheder og attraktioner. Den samlede rute er 3600 km lang, og på sine snørklede veje rundt i landet kommer den ud i de fleste afkroge af Danmark – dog ikke til Bornholm og øerne i Kattegat.

Du kender sikkert symbolet for Margueritruten. Et brunt skilt med den lille hvide blomst, Marguerit. Men de færreste af os ved egentligt, hvor ruten går, hvis vi bliver spurgt. For vi har altid så travlt, og skal nå så hurtigt som muligt fra punkt A til punkt B. Og margueritruten er ikke for folk, der har travlt. Tværtimod. Det er en rute for folk, der ønsker sig en naturoplevelse ud over det ordinære. Derfor er den som skabt til campinggæster, der har god tid, og som vil opleve en bestemt egns natur.

Ruten er overalt tilgængelig for biler og motorcyklister, men mange steder følger den meget smalle landeveje, der ikke er velegnet for campingvogne og busser. Kun undtagelsesvist, nemlig på strækningen over Storebæltsbroen, følger den motorvejen. Da ruten mange steder følger små og mindre befærdede veje, er store dele af ruten også velegnet for cyklister.

Derfor hedder det Margueritruten

Margueritruten blev indviet 21. april 1991 af Dronning Margrethe. Navnet på ruten er valgt efter dronningens yndlingsblomst, og derfor er ruten markeret med brune skilte med margueritblomsten.

Foto: Dennis Borup Jakobsen

Område
Udlejning til overnatning Aktiviteter Bademuligheder Aktiviteter for børn Faciliteter Butik/indkøb Restaurant/spisested Udlejning/udlån af udstyr Attraktioner/seværdigheder Sportsaktiviteter
Kategori Vintercamping Tilbud
Autocamper