Lokale og regionale cykelruter i Danmark

Der er mange grunde til at holde en cykelferie. Læs 10 gode grunde lige her

Danmarks interesseorganisation for cyklister – Cyklistforbundet – har lavet en hjemmeside, hvor I kan planlægge jeres cykelferie.

Du finder den her

I skal først vælge det område, hvor I vil holde jeres ferie. Når I har bestemt jer for området, kan I krydse af, hvilke krav I stiller til ruten fx distance og sværhedsgrad.  Herefter får I forslag til bestemt cykelruter.

Cykelruterne er geografisk opdelt i regioner i Danmark – herunder finder du link til forskellige regioner.


Cykelruter i Nordjylland

Fra Skagen i nord til de smukke istidslandskaber mod syd. Fra det vilde Vesterhav mod vest til de familievenlige strande mod øst. De hyggelige havnebyer, historisk natur og udsigt til land, vand og broer. Nordjylland byder på det hele og mere til - og der er ingen bjerge, der skal forceres.

Se dine muligheder for cykelferie i Nordjylland 

Cykelruter i Midtjylland (Vest- og Østjylland)

Midtjylland byder på mange rige oplevelser for børnefamilier på tur. Samtidig er cykelafstandene mellem byer, naturperler, attraktioner og seværdigheder overkommelige, så turen bliver en sjov oplevelse for alle størrelser.

Se dine muligheder for cykelferie i Midtjylland 

Cykelruter i Syd- og Sønderjylland

Sydjylland byder på nogle af Danmarks smukkeste og mest kontrastfyldte landskaber. På østkysten er fjordene omgivet af skovklædte bakker, i midt finder du de langstrakte dale, store skove og søer, mens det flade marsklandskab og imponerende Vesterhav præger vestkysten.

Se dine muligheder for cykelferie i Syd- og Sønderjylland 

I Varde Kommunehar man lavet to cykelkort - Cykelruter Vest og Cykelruter Øst. Du kan få cykelkortene i de lokale turistinformationer, og du kan også downloade de enkelte cykelruter her. Turene varierer i længde fra 3-25 km.

Cykelruter på Fyn

Fyn og de mange små tilstødende øer er et cykelparadis. Cykelstierne og de små snoede veje er mangfoldige og vil lede jer gennem en spændende og ikke mindst idyllisk og varieret natur.

Se dine muligheder for cykelferie på Fyn 

Cykelruter på Sjælland

Se dine muligheder for cykelferie på Sjælland og Nordsjælland

Lolland Falster og Møn

Cykelruter på Bornholm

Bornholm er en cykel-ø for familien med børn i anhænger på dagsture og for de mere garvede cyklister, der cykler af sted med oppakning og telt. Bornholm er også for motionisten, der vil have bakker i benene og varieret træning på racer eller mountainbike.

Se dine muligheder for cykelferie på Bornholm 

Cykelruter på de danske småøer

Cykelruterne på de danske småøer er lavet af interesseorganisationen Sammenslutningen af Danske Småøer. Øerne er fordelt over hele landet, og de foreslåede cykeltures længde varierer fra få kilometre til længere ture. Udover at cykle rundt på øerne, indbyder de også til fantastiske vandreture tæt på flora og fauna. Flere af de officielle nationale og regionale cykelruter lægger vejen tæt forbi småøerne, så benyt chancen for at lave en afstikker og opleve det helt særlige ø-liv.

Se dine muligheder for cykelferie på de danske småøer - http://cyclistic.dk/da/officielle-ture/danske-smaaoeer/

Område
Udlejning til overnatning Aktiviteter Bademuligheder Aktiviteter for børn Faciliteter Butik/indkøb Restaurant/spisested Udlejning/udlån af udstyr Attraktioner/seværdigheder Sportsaktiviteter
Kategori Vintercamping Tilbud
Autocamper