Kylling på spyd

Kylling på spyd

Ingredienser
(4 personer)

2 fed hvidløg
1 rød chili
10 g frisk ingefær
½ dl soja
½ dl flydende honning
1 dl appelsinsaft
1 dl tomatpuré
2 spsk raps- eller olivenolie
500 g kyllingeinderfilet
12 træspyd eller 12 stilke citrongræs

2 agurker
400 g kina radise
2 spsk vand
2 spsk eddike
1 spsk sukker
1 rød chili
½ bdt. koriander eller persille

Tilbehør
Kogte ris af 4 dl rå ris, 320 g

Tilberedning

Hak hvidløg, chili og ingefær fint og bland det med soja, honning, appelsinsaft, tomatpure og olie til en marinade. Mariner kødet i marinaden i en time i køleskabet.
Skær imens agurk og kinaradise i stave. Pisk en dressing af vand, eddike og sukker og hæld det over grøntsagerne. Hak chili og koriander og vend det grøntsagerne.
Træk kødet på spyddene og grill dem på en grillpande, ca. 3 min. på hver side. Kog resten af marinade ind til halvdelen og server den til kyllingespyddene med de syltede grøntsager og kogte ris.

Energi pr. person:
2500 kJ (600 kcal)

kulhydrat 87 g
fedt 14 g, heraf mættet fedt 2 g

Frugt og grønt pr. person: Ca. 225 g