Kylling i øl

Kylling i øl

Ingredienser

(Hovedret til 4 personer)

3 æbler
250 g majroer
1 squash
1 bdt. forårsløg
3 dl hvedeøl, gerne Bramley Wit
4 kviste frisk timian el. 1 tsk tørret
salt og peber
1 kylling, 1200 – 1300 g

Tilbehør
320 g perlespelt eller ris

Fremgangsmåde

Skær grøntsagerne i grove stykker. Kom grøntsagerne i et ovnfast fad og hæld øl ved. Krydr med salt og peber og fordel timiankvistene eller drys med tørret timian. Parter kyllingen i 8 stykker, læg dem på grøntsagerne og krydr dem med salt og peber. Læg folie over fadet og sæt det i ovnen ved 220 °C i ca. 25 min. Fjern folien og giv det endnu 15 min. i ovnen til kyllingekødet er gennemstegt og skindet gyldent og sprødt. Server kogt perlespelt eller kogte ris til.

Tip:

Spelt er en gammel hvedesort og perlespelt er spelt, der er poleret ligesom hvide ris. Kog speltkernerne i 20 min. i letsaltet vand og server den, hvor du ellers ville have serveret ris eller bulgur.

Energi pr. person:
2700 kJ (640 kcal)

kulhydrat 79 g
fedt 19 g, heraf mættet fedt 5 g

Frugt og grønt pr. person: Ca. 250 g