Campusdag 2012

I 2012 var lørdag 5. maj i Bededagsferien årets CAMPUS-dag i DK-CAMP. Temaet var ”bevægelse med hjertet” ved at gå stærkt, løbe godt eller cykle hurtigt på en til lejligheden oprettet hjertesti, der starter og slutter på campingpladsen.

Mange af DK-CAMP's campingpladser havde arrangeret forskellige aktiviteter, der først og fremmest skulle give campister og andre interesserede nogle dejlige oplevel'sser.

Det beløb, som campingpladsen og campisterne indsamlede på dagen går ubeskåret til Hjerteforeningen.

Sandskær Strandcamping, Aabenraa

"Vores hjertedag startede kl. 15.00, hvor vi stod klar med kaffe, kage, øl, slushice og sodavand.
Overskuddet af salget gik til hjerteforeningen.

I år havde vi valgt at få vores campister introduceret til det at give hjertemassage. Vi har desværre 2 weekender i træk haft besøg af en ambulance, hvor det har være hjertet den ene gang og en hjerneblødning den anden gang. I forbindelse med dette kunne vi se, at der egentlig er forfærdelig mange, som står fuldkommen magtesløse, når en person falder om.

Vi fik Falck til at komme med 2 dukker, så man kunne prøve at give hjertemassage og folk blev informeret om, hvordan man skulle agere ved en ulykke/hjertestop.

For børnene havde vi lejet en laserbane, så de kunne få afløb for lidt krudt, mens mor og far var ”på kursus”.

Alt i alt havde vi en god dag, men desværre var der ikke så mange mennesker som sidste år, men det må skyldes det dårlige vejr".

Se billeder fra dagen i højre side af menuen

Travetur på Lolland

Kragenæs Marina Lystcamp, Lolland

"I Kragenæs gik vi en rask tur på 5 km. på ”Hjertestien” igennem ”Ravnsby bakker”, og nød den skønne udsigt over Smålandshavet.

Hjerteforeningen målte blodtryk inden turen startede – der var mødt ca. 35 personer op – heriblandt både campister, sejlere og lokale borgere.

Det var en rigtig god eftermiddag!

Kragenæs Marina Lystcamp solgte øl, vand og kaffe og overskuddet gik ubeskåret til Hjerteforeningen – ligesom der blev samlet ind til Hjerteforeningen".

Stjerne Camping, Vejers Strand

Se billeder fra Campus-dagen på www.facebook.com

Svinkløv Badehotel, Nordjylland

"Vi havde en rigtig god dag. Vi havde afmærket 3 ruter. En dejlig overskuelig og kort rute, hvor man fik oplevelsen og udsigten over Jammerbugten i kraftig blæst, og derefter i Faldets dybe stille ro. Den mellemste rute på 4,7 km gik på toppen af Svinklovene og fulgte den anlagte sti ned i klitheden, tilbage forbi Svinkløv Badehotel, og ad Sømærkestien tilbage til campingpladsen. Den sidste og længste rute, som var tiltænkt cyklister gik syd ad Svinkløvvej, ad den gamle betonvej til P-pladsen ved Svinklovene og tilbage til campingpladsen, gennem skoven, forbi Æblehaven og skovsøen.

I butik/receptionen ventede Susanne Anisimow fra Jammerbugtens afdeling af Hjerteforeningen. Susanne tjekkede blodtryk og snakkede sund motion med alle de mange, som havde lyst til at høre om det. Der var kaffe/te og koldt vand, samt frisk skåret frugt og knækbrød ad libitum.

Rigtig mange af vores fastliggere deltog i arrangementet, og der kom også deltagere fra Fjerritslev og Slettestrand. Vi tog lidt billeder som kan ses på vores Facebook-profil.

Fremadrettet er vi i gang med at få den anlagte sti (vores mellemste rute) oprettet som en Hjertesti. Og når den skal indvies bliver der igen et lille event i samarbejde med den lokale afdeling af Hjerteforeningen samt Svinkløv Badehotel.
Susanne og jeg er også i startfasen med at gøre denne sti til en del af Hjerteforeningens Nytårsmarch – spændende ikke?

Mange hilsner fra det varme nord

Inge Vestergaard og Karsten Jepsen
Svinkløv Camping"

Se billeder fra Campus-dagen på Svinkløv Badehotel på
http://www.facebook.com/#!/pages/Svinkl%C3%B8v-Camping/139690959435851

Løgballe Camping, Sydjylland

"Naturvejleder Rene Kreutz tog os med ud i skoven, hvor vi lærte at samle planter af ”naturens grønne spisebord” for derefter at tilberede dem på bål til et festmåltid til deltagerne.

Efter vandreturen blev der mulighed for at få målt blodtryk, og sygeplejerske Ulla Eldesouki demonstrere Løgballe Campings hjertestarter.

Med venlig hilsen

Karen Skov"

Se billeder fra dagen i højre side af menuen

Mariager Camping, Himmerland

"Vi havde masser af aktiviteter i forbindelse med campusdagen. Vi havde motionsløb – både 3 og 7 km, hvor man udover god motion kunne løbe penge ind til hjerteforening – nærmere 1 kr. pr. løbet km.

Desuden spillede en af vores unge campister kr. 349,50 ind - på en intim koncert med saxofon.

Og selvfølgelig havde vi også besøg af Campus – som i dagens anledning tog en tur med ”lille fut”. Envidere tilbød vores sundhedsteam sundhedsbehandling og sundhedstjek på campusdagen".

Med venlig hilsen

Anni & Kenneth
Mariager Camping

Se billedserie fra Mariager Campings Campusdag i højre menu