Om camping

Camping har højstatus

Camping har højstatus

Vi kan godt lide at kombinere luksus med det sociale liv på campingpladsen, siger livsstilsekspert.
I 50erne var villateltet det store hit. Kun få havde råd til andet.

I dag er der anderledes stil over campinglivet. Danskerne vil have luksus, og camping er blevet en ferieform med høj status.

Ifølge livsstilsekspert Henrik Byager vil der komme endnu flere campister i de kommende år.

- Denne ferieform med luksus, kombineret med det sociale liv på campingpladserne, passer lige ind i tidens ånd. Det er en fascinerende livsform at tøffe af sted med telt, campingvogn eller i autocamper. Mobiliteten er høj, man gør holdt, når der er ting at opleve, og så videre til næste sted. Det er frihed, siger Henrik Byager.

Han mener, at campingferie er en livsstil på niveau med sejlerferie.
- Der er et stort fællesskab, folk har en følelse af at høre sammen og taler samme sprog. Vi mennesker bliver tiltrukket af den nærhed, man kan opleve i en lystbådehavn eller på en campingplads.
- Derfor har ferieformen fået et fast og voksende publikum.
Henrik Byager forklarer succesen med, at folk synes, det er sjovt og hyggeligt for mange at møde andre mennesker på en nem måde.

Komforten er høj, og den tryghed, som er forbundet med at bo i en luksusvogn, hvor man kan nyde det, spise og sove lige så lækkert som derhjemme, tiltaler mange.

Børnevenligt
- De klassiske campister, der brænder for netop den ferieform, kunne ikke drømme om at skifte til andre. De skal bæres ud af campingvognen på den sidste dag, siger Byager.

Campinglivet er en populær form for luksusferie med autentiske naturoplevelser. Meget mere charmerende og børnevenlig end sommerhus og charterferie.

Tilbage til naturen
- Fremtidens campister vil spænde vidt. Der vil være de krævende luksuscampister og så dem, der går efter autentisk natur a la vandreture i Lapland.

Mange mennesker er tiltrukket af det økologiske og længes efter 'back to nature'-oplevelser.

- De er tiltrukket af nærhed og det helt enkle. Back-to-Basic er en del af fremtiden, fastslår Henrik Byager.

Kilde: BT