Melonkoldskål

Tilberedningstid: ca. 15 min.
Reel arbejdstid: ca. 15 min.
Fryseegnet: Nej

Ingredienser

(8 personer)

1 stang vanille
1 dl sukker
2 bægre past. æggeblommer
1 honningmelon, 400 g melonkød
revet citronskal af ½ ubehandlet citron
½ l ymer
½ l kærnemælk
4 kiwi

Tilberedning

Flæk vanillestangen og gnid kornene ud med sukkeret. Pisk æggeblommer og vanillesukkeret til hvidt skum. Halver melonen, skrab kernerne ud og skær melonen i både. Skær melonkødet fri af skallen og purer kødet. Bland æggesnaps, melonpuré, citronskal, ymer og kærnemælk og smag evt. koldskålen til med mere sukker. Skær skallen af kiwierne og skær dem i tern. Server koldskålen iskold med kiwitern.

Tip

Andre typer melon kan anvendes fx Charentais eller Galia. Vandmelon er ikke egnet.

Energi pr. person:
800 kJ (180 kcal)
Fordelt på:
protein 18 %
kulhydrat 52 %
fedt 30 % (6 g)

Frugt og grønt pr. person: Ca. 150 g