10 gode råd til klargøring af campingvogn

Selvom campingvognen var renvasket og støvsuget i efteråret, da du satte den på stald, er der god grund til at gøre den klar til den nye sæson.
 
Her er 10 gode råd du kan følge – så er du ret sikker på, at komme godt i gang med en ny sæson.

1. Undersøg den grundigt
Flere storme har måske raseret landet i løbet af vinteren – tjek om det har givet skader på din campingvogn. Det kan være revner, buler eller frostskader. Det er vigtigt at få evt. skader repareret, så der ikke kommer fugt ind i campingvognen

2. Rengør campingvognen
Vask campingvognen grundigt udvendigt. Brug evt. en specialsæbe med voks og efterbehandl den med en lakforsegler. Så holder du lakken intakt. Kom ind i alle kroge og sprækker. Også indendørs skal du have gang i kluden og støvsugeren.

3. Luft grundigt ud
Efter en lang vinter med stor luftfugtighed trænger hele campingvognen og alt dens udstyr til en grundig udluftning. Hvis der lugter jordslået er det vigtigt, at være opmærksom på om der er evt. angreb af svamp. Så gælder det om at vaske den grundigt af med rengøringsmiddel. Ud med alle hynder og lad den stå med døre og vinduer åbne i mindst et par timer.

4. Smør alle bevægelige dele
Smør alle bevægelige dele med en tyndtflydende olie fx hængsler, støtteben, håndtag m.m.

5. Tjek dæk, lygter m.v.
Har dækkene det rigtige lufttryk og er de klar til en sæson mere? Husk at dæk mørner med årene – i sær af solens stråler - selv om de ikke er slidte. Afprøv om pærerne virker på lygterne – også stoplyset!

6. Tjek tilkobling, håndbremse mv.
Sikr dig, at stabilisator, tilkobling og håndbremse fungerer som det skal. Det er i sær vigtigt, hvis du skal ud på en længere tur med campingvognen.

7. Gennemgå alle indvendige funktioner
Virker køleskabet, vandhaner og varmeanlæg? Virker gasblusset og er slangen intakt? Tjek om toilettet er funktionsdygtigt og ikke mindst vær sikker på, at afløbet er monteret.

8. Sæt forteltet på
Det er også vigtigt at lufte forteltet og få evt. fugt og jordslåethed fjernet. Og ikke mindst lige at få opfrisket, hvordan det nu lige er, at man monteret forteltet.

9. Få lavet en gastest
Det anbefales, at du en gang om året får testet dit gasanlæg på campingvognen for evt. fejl. Udvalgte campingpladser tilbyder ofte at man kan få det gjort af en konsulent, der på en fastsat dag kommer ud på campingpladsen og gør det.

10. Få lavet en fugttest
Er din campingvogn ny er det sikkert ikke nødvendigt. Men er den af ældre dato og du fornemmer, at der er fugt i den som du ikke umiddelbart selv kan få bugt med – kan du hos campingvognsforhandlere få lavet en fugttest og dermed finde frem til problemet.