10 gode råd: Sådan gør du campingvognen klar til den nye sæson!

Til Påske åbner langt de fleste af DK-CAMP’s 256 campingpladser bommene op til en ny og forhåbentlig god campingsæson. 

Selvom campingvognen var rengjort, da du kørte den i vinterhi, er der god grund til at gå det hele igennem nu. Du får derfor 10 gode råd, du kan følge.

1. Undersøg den grundigt

Tjek din campingvogn for revner, buler eller frostskader. Det er vigtigt at få evt. skader repareret, så der ikke kommer fugt ind i campingvognen.

2. Rengør campingvognen

Vask campingvognen grundigt udvendigt. Brug evt. en specialsæbe med voks og efterbehandl den med en lakforsegler. Så holder du lakken intakt. Kom ind i alle kroge og sprækker. Også indendørs skal du have gang i kluden og støvsugeren. 

3. Luft grundigt ud

Efter en vinter med stor luftfugtighed trænger hele campingvognen og alt dens udstyr til en grundig udluftning. Hvis der lugter jordslået er det vigtigt at være opmærksom på, om der evt. er angreb af svamp. Så gælder det om at vaske den grundigt af med rengøringsmiddel. Ud med alle hynder og lad den stå med døre og vinduer åbne i nogle timer, hvis vejret tillader det.

4. Smør alle bevægelige dele

Smør alle bevægelige dele med en tyndtflydende olie bl.a. hængsler, støtteben, håndtag m.m.

5. Tjek dæk, lygter m.v.

Har dækkene det rigtige lufttryk, og er de klar til en sæson mere? Husk at dæk mørner med årene – i sær af solens stråler - selv om de ikke er slidte. Afprøv om pærerne virker på lygterne – også stoplyset!

6. Tjek tilkobling, håndbremse mv.

Sikr dig, at stabilisator, tilkobling og håndbremse fungerer som det skal. Det er især vigtigt, hvis du skal ud på en længere tur med campingvognen.

7. Gennemgå alle indvendige funktioner

Virker køleskabet, vandhaner og varmeanlæg? Virker gasblusset og er slangen intakt? Tjek om toilettet er funktionsdygtigt og ikke mindst vær sikker på, at afløbet er monteret.

8. Sæt forteltet på

Det er også vigtigt at lufte forteltet og få evt. fugt og jordslåethed fjernet. Og ikke mindst at få opfrisket, hvordan det nu lige er, at man monterer forteltet.

9. Få lavet en gastest

Det anbefales, at du en gang om året får testet dit gasanlæg på campingvognen for evt. fejl. Nogle campingpladser tilbyder, at man kan få det gjort af en konsulent, der på en fastsat dag kommer ud på campingpladsen og gør det.

10. Få lavet en fugttest

Er din campingvogn ny er det sikkert ikke nødvendigt. Men er den af ældre dato, og du fornemmer, at der er fugt i den, som du ikke umiddelbart selv kan få bugt med – kan du hos campingvognsforhandlere få lavet en fugttest og dermed finde frem til problemet.
 
God Påske!