DMI: God dansk sommer i sigte


25. april 2016

DMI har kigget i vejrkrystalkuglen og vurderer, at månederne maj, juni og juli bliver både varmere og mere tør end normalt. Vi kan se frem til at få normal eller lidt under den normale mængde nedbør, hvor særligt juni og juli ser ud til at byde på lidt tørrere vejr end normalt.

Når sommergæsterne på de danske campingpladser skal sætte pløkkerne i græsset, bliver det i tørt og varmt vejr. Sådan lyder meldingerne fra DMI’s seneste 3-måneders prognose, der sender temperaturen over det, vi er vant til, skriver DMI i deres prognose.

Sådan bliver vejret ...!
Maj starter sandsynligvis med ret tørt og solrigt vejr. Efterhånden ser det dog ud at blive mere ustabilt, og en del svage fronter med regn passerer Danmark fra overvejende sydvestlige retninger. Det bliver ret mildt med op til en grad over det normale for årstiden.

Juni måned får flere tørre og solrige perioder, pga. et højtryk vest for landet – over De Britiske Øer og Nordvesteuropa – og et lavtryk over Østeuropa. Gennemsnitstemperaturen for måneden ser ud til at blive normal eller lidt over den normale, skriver DMI.

I juli er tendensen stadig mere tørt og lidt varmere vejr end normalt. Det ser ud til, at højtryk fortsat vil dominere vest for Danmark, mens et lavtryksområde hovedsagligt befinder sig over Baltikum og Rusland, hvilket fortæller DMI’s meteorologer, at sandsynligheden for tørt og solrigt vejr med “ret gode sommertemperaturer” er meget høj, skriver DMI i deres 3-måneders prognose.

Den gode vejrudsigt skulle gerne få en masse gæster til at booke deres campingferie på de danske campingpladser. Og lejrcheferne er mere en klar til at byde jer velkomne :-).

Kilde: Campingrådet