Tempo-100 vedtaget i Folketinget


15. april 2016

Folketinget vedtog tirsdag 12. april 2016, at biler med campingvogne – på visse betingelser – må køre 100 km/t på motorvejene i Danmark, så campisterne kan overhale lastbiler – og ikke omvendt.

Campingvognsejere har i mange år kunnet få en Tempo-100 godkendelse. Den giver ret til at køre 100 km/t på tyske motor- og motortrafikveje. Nu skal det også gælde i Danmark.

I den anledning besøgte transportminister Hans Chr. Schmidt (V) Ribe Camping. TV SYD var med for at høre, hvad campinggæsterne mener om den ekstra speed.

Campingvogne kan overhale lastbiler
Hvert år oplever bilisterne på danske motorveje, at lastbiler overhaler biler med campingvogne. Lastbiler må køre 80 km/t på motorveje. Det samme gælder for biler med det rullende hus på slæb.

Men i praksis kører lastbilerne det, som deres fartbegrænser tillader: Ca. 89 km/t. Og da mange campingvogne kører lidt under 80/t, ser man hyppigt lastbiler overhale.

Nu bliver det så lige omvendt: Campingvogne kan overhale lastbiler. Politikerne håber dog, at det vil betyde færre overhalinger.

Og en mere flydende trafik. 

“Vi har ventet på det her i mange år,” siger pensionist Jens Emil Toustrup, Hammerum til TV SYD. “Vi har altid følt, at vi generede trafikken,” afslutter han.

Reglerne er de samme, som har været gældende i Tyskland.

Se indslag i TV Syd

Kilde: Campingrådet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

... og få nyheder om campingemner, tilbud på campingophold og meget mere. Nyhedsbrevet er gratis, og du kan altid afmelde det!